4. september 2014

Pwnies hjemvendt fra Las Vegas

hacking, defcon

DIKUs hackergrupper Pwnies er netop hjemvendt fra Las Vegas - det gik dog ikke helt som håbet

DIKU’s hackere  Pwnies er for nyligt hjemvendt fra det uofficielle verdensmesterskab Defcon i hacking. Konferencen fandt sted d. 7.-10. august og blev afholdt i Las Vegas. Der var i alt 14 mand af sted, hvoraf størstedelen var fra DIKU.  Til selve konkurrencen skal man stille op med 8 mand på et hold, så de andre der var med på turen, har haft tid til at deltage i andre små konkurrencer til konferencen.

Holdopstillingen blev ikke som forventet

Pwnies havde gjort sig forhåbninger om,  at deltagelsen i år kunne indbringe flere point end de forrige år. Pwnies fusionerede nemlig tidligere på året med gruppen European Nopsled Team, som har klaret sig godt i store konkurrencer verden over.

Desværre måtte mange af deltagerne fra European Nopsled Team melde afbud til årets konkurrence, hvilket resulterede i, at deltagergruppen bestod af mange forholdsvis nye hackere, uden meget erfaring.

 Pointene fra konkurrencen er endnu ikke offentliggjort, men gruppen har en formodning om, at de ligger blandt de sidste fem på listen.

Hotellet hvor konkurrencen blev afholdt

Tid til at se fremad

På trods af at gruppen har klaret sig dårligere i år end de havde forhåbninger om, opgiver de ikke håbet om flere store konkurrencer i fremtiden. Gruppen ser frem til sidst i september, hvor der igen bliver afholdt konkurrencer rundt om i verden.

Derudover er Pwnies i gang med at planlægge workshops for de nye studerende og andre, som kunne være interesseret i at prøve kræfter med hacking.

Pwnies har også sat sig et mål om at arrangere deres egen hacking konkurrence, som andre fra hele verden, skal kunne deltage i. De håber på at dette kan blive en realitet engang i Oktober.