21. august 2014

Pwnies hjem fra verdensmesterskabet i hacking i Las Vegas

Hacking, DEF.con

DIKUs hackergrupper Pwnies er netop hjemvendt fra endnu en runde Def.Con i Las Vegas. Og hvordan gik det så?

DIKU’s hackergruppe Pwnies havde igen i 2014 kvalificeret sig til det uofficielle verdensmesterskab i hacking Defcon. Konferencen fandt sted d. 7.-10. august og blev afholdt i Las Vegas. Gruppen havde i alt 14 mand af sted, hvoraf størstedelen var fra DIKU.  Til selve konkurrencen skal man stille op med 8 mand på et hold, så de andre der var med på turen, har haft tid til at deltage i andre små konkurrencer til konferencen.

Mål: Bedre placering end sidste år

Pwnies havde gjort sig forhåbninger om,  at deltagelsen i år kunne indbringe flere point end de forrige år. Pwnies fusionerede nemlig tidligere på året med gruppen European Nopsled Team, som har klaret sig godt i store konkurrencer verden over.

Desværre måtte mange af deltagerne fra European Nopsled Team melde afbud til årets konkurrence, hvilket resulterede i, at deltagergruppen bestod af mange forholdsvis nye hackere uden meget erfaring.

De endelige point-resultater fra konkurrencen er endnu ikke offentliggjort, men gruppen har en formodning om, at de nok ligger blandt de sidste fem på listen ud af de i alt 20 deltagende hold.

Pwnies var det eneste danske hold der deltog i konkurencen i år. Generelt var antallet af forskellige lande, der var representeret i år, højt. Der kan heriblandt nævnes deltagere fra USA, Rusland, Polen, Sydkorea, Kina og Tyskland.

Pwnies ser fremad

På trods af, at gruppen klarede sig lidt dårligere i år, end de havde forhåbninger om, har de bestemt ikke mistet modet på at deltage i nye udfordrende hacker-konkurrencer. Gruppen ser lige nu frem til slutningen af september, hvor der igen holdes en større konkurrence.

Derudover er Pwnies i gang med at planlægge workshops for DIKUs nye studerende og andre, som kunne være interesseret i at prøve kræfter med hacking. Hold øje med DIKU Stud. facebook-gruppen og andre event-kalendere, hvis du er studerende og vil være med.

Pwnies har også sat sig som mål at arrangere deres egen hacking konkurrence, som andre fra hele verden, skal kunne deltage i. De håber på at dette kan blive en realitet allerede til Oktober. For de er stadig i verdensklasse!