13. marts 2014

DIKUs Hackergruppe Pwnies på vej til nye udfordringer

Hacking

Hacking er et ord som mange muligvis forbinder med kriminalitet, men det behøver det ikke at være. DIKU’s forening Pwnies hacker ved internationale konkurrencer, hvor de finder sikkerhedsbrister i sårbare programmer.

Af Camilla Kiel.

Hacking er et andet ord for en person, som finder sikkerhedsbrister i et IT-system. De fleste hackere, man hører om, hacker systemer for at få fortrolige oplysninger af en eller anden art ud af et ellers beskyttet system. Men ikke alle hackere har en ond dagsorden – hackergruppen Pwnies på Datalogisk Institut har ikke.

Internationale konkurrencer

Pwnies har deltaget i mange konkurrencer siden gruppen blev stiftet for tre år siden. Gruppen har senest i vinters deltaget i det, man anser for at være VM i hacking i USA, hvor de bedste hackere i verden deltager. Senere på året skal gruppen deltage i en konkurrence igen, denne gang i Korea, hvor man kan vinde præmier for op til 150.000 kr. Læs mere om konkurrencen her.

Pwnies søger hele tiden nye medlemmer

Pwnies rekrutterer hele tiden nye medlemmer, som deler interessen for IT-sikkerhed. De arrangerer cirka to gange om året en workshop, hvor de inviterer andre studerende med, for at vise hvad de laver - og hvis man synes det er spændende, kan man blive medlem af gruppen. Ifølge Kristoffer Søholm, formand for Pwnies, mødes medlemmerne hver torsdag aften og cirka hver tredje weekend. Gruppen er også begyndt at arrangere hytteture for at styrke det sociale engagement endnu mere. Hvis man overvejer at blive medlem af gruppen, kræves det ikke, at man kan hacke i forvejen, men det kræver dog, at man har motivationen til at lære det.

Hvem er Pwnies?

Pwnies på DIKU er en forening, som beskæftiger sig med IT-sikkerhed. Gruppen har specialiseret sig inden for hacking, idet de finder sikkerhedsbrister i sårbare programmer. Den sociale gruppe, som er stiftet af studerende selv, startede for godt tre et halvt år siden, da en Ph.d. studerende fik interessen for IT-sikkerhed. Siden da har Pwnies udviklet sig fra at være en enmandsgruppe til at ligge blandt nogle af de bedste i verden. I dag består gruppen af 8-10 faste medlemmer, som deltager i konkurrencer jævnligt, og ydermere 20-25 medlemmer som deltager i andre arrangementer, ugentlige møder og lignende en gang imellem.

Hvis du er interesseret i at vide mere om Pwnies, kan du se deres Facebook-gruppe her. Her kommer der ofte arrangementer og andet information om gruppen op.