DIKU's hackergruppe Pwnies har igen kvalificeret til verdensmesterskabet i hacking! – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2014 > Pwnies kvalificeret igen

20. maj 2014

Hacking

Hackergruppen Pwnies, som består af en flok studerende fra DIKU, er på vej mod nye udfordringer. Gruppen har flere gange deltaget i store verdensomspændende konkurrencer og nu har de kvalificeret sig til det uofficielle verdensmesterskab i Las Vegas igen. Derudover har gruppen, som har bestået af 8-10 faste medlemmer, valgt at fusionere med en anden hackergruppe.

Fra venstre: Niklas, René, Kristoffer, Mathias og Morten

Af sted til Korea

I April fandt den internationale hacker- og IT-sikkerhedskonkurrence konference CodeGate, sted i Korea. Pwnies havde samlet et hold på 9 mand, som deltog i konkurrencen. Selve konkurrencen foregik i 20 timer i træk og Pwnies mente, at niveauet var højere end ved andre lignende konkurrencer – samtidig var præmiesummen tilsvarende højere end ved andre konkurrencer.  Holdet fik en 8. plads i konkurrencen hvilket er flot, taget i betragtning af at nogle af verdens bedste hold deltog. Desuden fik gruppen en masse oplevelser med hjem i bagagen, da de også havde tid til at opleve Korea som turister.

Fusion og nye tider

Hackergruppen European Nopsled Team, som også er et danskerhold, har indtil for nylig været en rival til Pwnies. European Nopsled Team har vundet mange store konkurrencer og ligger derfor på et lidt højere niveau, end Pwnies gør. European Nopsled Team består af 5-6 danskere (faste medlemmer) samt en håndfuld medlemmer, som er internationale.

European Nopsled Team har dog i den seneste tid oplevet et frafald af medlemmer på holdet, og har derfor valgt at fusionere med Pwnies. De to hold går nu under ét samlet hold, som kalder sig Gallopsled (Gallopsled kommer fra "gallop" og "sled" (slæde), så navnet antyder "en slags galloperende slæde").
Holdet består nu af ca. 30 medlemmer.

Kvalifikation til verdensmesterskaberne i LA

Det nyfusionerede hold fik sin debut, da de i weekenden, d. 16-19 maj 2014, deltog i Defcon’s kvalifikationsrunde og fik en 1. plads. Det betyder at holdet har kvalificeret sig til Defcon’s årlige verdensmesterskab, som finder sted i Las Vegas fra d. 7-11. august. Holdet har ambitioner om at lande i top 5, men da der vitterlig er tale om ”VM i hacking”, ved gruppen også, at en topplacering bliver svær. Gruppen udtaler også, at deres chancer i konkurrencen afhænger af, hvilke arkitektur computerne kommer til at køre.

Hvad bringer fremtiden?

Ud over at gruppen nu skal lære deres nye gruppemedlemmer at kende og træne til Defcon i august, så har de også andre planer i nærmeste fremtid. Gruppen vil igen i år, afholde en workshop for nye studerede, liggende i mellem blok 1 og 2, for at fortælle om hvad de laver og give deres viden om emnet videre.

Derudover anses det for almen kutyme, at hackerhold af en vis størrelse, selv afholder en konkurrence, hvor andre hold fra hele verden kan deltage. Det, udtaler gruppen, er muligvis næste skridt på vejen, og gruppen regner med at denne finder sted første gang i November 2014.