23. oktober 2015

Pressemeddelelse: Alexandra Instituttet opruster med ny filial hos Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU)

Alexandra Instituttet

Den 1. september 2015 rykkede GTS-enheden Alexandra Instituttet ind på adressen Universitetsparken 1 på Østerbro i København og har dermed taget det første spadestik til at oprette en specialenhed, der skal arbejde sammen med DIKUs stærke forskningsgrupper. Sammen skal parterne omsætte forskningsresultater til praktiske anvendelser til gavn for både de danske virksomheder og for samfundet.

Der er officiel indvielse af Alexandra Instituttet på DIKU den 30. oktober kl. 15.00 på adressen Universitetsparken 1, 2100 København Ø.

Vicedirektør ved Alexandra Instituttet Anders Kofod-Petersen

– Vi vil bygge videre på succesen fra vores tilstedeværelse på Aarhus Universitet og IT-Universitetet i København, hvor vi er vokset fra fem mand til 85 specialister på ca. 15 år fortæller Anders Kofod-Petersen, der er vicedirektør for Alexandra Instituttet i København

– Vores nye kontorer i Universitetsparken 1 på DIKU udgør en strategisk oprustning af Alexandra Instituttets aktiviteter inden for Big Data og machine learning.

Vi ser meget frem til at opbygge et samarbejde med DIKU i København, slutter Anders Kofod-Petersen.  

Konst. Institutleder på DIKU Fritz Henglein

- Vi ønsker Alexandra Instituttet velkommen på DIKU”, lyder det fra konstitueret institutleder Fritz Henglein, der sammen med dekan John Renner på SCIENCE, det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, har været med til at formulere samarbejdsaftalen.

– For DIKU ser vi mange synergieffekter i det kommende samarbejde med Alexandra Instituttet. Dels kan Alexandra Instituttet trække på DIKUs aktuelle forskning og bringe den hurtigt og effektivt ud som forskningsbaseret innovation til virksomhederne. Specielt ser vi samarbejdsmuligheder inden for feltet Big Data og dataanalyse, der i stigende grad udgør en komparativ konkurrencefaktor i udviklingsorienterede virksomheder.

Dels kan DIKUs flyvefærdige kandidater og Ph.D’er via samarbejds­projekter prøve kræfter med at arbejde for kommercielle virksomheder, slutter Fritz Henglein.