4. maj 2015

Dansk bronzemedalje ved baltisk datalogikonkurrence

Dansk Datalogi Dyst

Danske Markus Krabbe har vundet bronze ved den baltiske datalogikonkurrence, BOI 2015. Nu skal han og holdkammeraterne videre til den internationale olympiade i Kazakhstan.

Den regionale datalogikonkurrence, Baltic Olympiad in Informatics 2015 (BOI), for landene omkring Østersøen, løb af stablen over weekenden d. 28. april - 3. maj - og dette på en facon, som Danmark godt kan være stolt af: Den danske deltager, Markus Krabbe, som går i 1. y på HTX Sukkertoppen, klarede sig så flot, at han kom hjem til Danmark med en bronzemedalje om halsen!

Markus Krabbe viser sin medalje frem

Mathias Bæk Tejs Knudsen, ph.d.-studerende på Datalogisk Institut, Københavns Universitet samt en af metorerne for de datalogiglade gymnasieelever, der netop har konkurreret i Polen, udtaler:

- Det har været en rigtig positiv konkurrence, hvor alle deltagerne klarede det godt. Normalt er der nogen, der falder igennem mindst en af dagene. I år har de dog alle klaret sig rigtig fornuftigt og kan være stolte af deres flotte præstationer. Og bronzemedaljen til Markus på 26.-pladsen er vi selvfølgelig rigtig glade for på Markus' vegne.

4 deltagere klar til den internationale olympiade i Kazakhstan

Ud fra præstationerne ved BOI er det danske olympiadehold, som skal konkurrere ved IOI (International Olympiad in Informatics) fra d. 26. juli - 2. august, nu sat. De fire finalister bliver:

Carl Dybdahl

HTX Ballerup

Oscar Peulicke

Gammel Hellerup

Markus Krabbe
HTX Sukkertoppen

Sebastian Blunt
HTX Næstved