Clerk.io: Iværksætter ved et tilfælde – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Clerk.io: Iværksætter ...

04. august 2015

Clerk.io: Iværksætter ved et tilfælde

startup

Clerk.io er en dansk tech start-up virksomhed startet af tidligere DIKU studerende Hans-Kristian Bjerregaard. Clerk.io udvikler software til e-handel, der hjælper webshops med at sælge mere gennem intelligent søgefunktion og produktanbefalinger. I 2014 tredoblede Clerk.io sin omsætning.

Det har i høj grad været den faglige viden fra datalogi-studiet der har lagt fundamentet for virksomheden:

- Clerk.io opstod egentlig, som en kombination af mit studiejob i Unisport.dk og meget af det, jeg lærte omkring algoritmik og machine learning på DIKU, fortæller Hans-Kristian Bjerregaard.

- I 2007 stødte jeg første gang på ”recommendation engines” i Unisport da vi købte et dyrt og fint system. Jeg var fascineret over, at man kunne forudsige, hvad folk ville gøre i fremtiden, men også frustreret over, at det ikke var bedre, og at det var så besværligt. Så efter jeg var stoppet i Unisport i 2010 for at være instruktor på DIKU, arbejdede jeg videre på ideen ud fra hvad jeg havde lært om machine learning og algoritmik.

Ud på de sene aftentimer i januar 2011 blev den første prototype kodet, og i sommeren 2011 tog Unisport den første prototype i brug og slog det eksisterende system med 143 % i ekstra omsætning.

Iværksætter ved et tilfælde

- Jeg havde ikke rigtigt tænkt på det som andet end et udfordrende datalogisk projekt, men det var ikke før Unisport spurgte til prisen, at jeg tænkte over muligheden for en forretning, fortæller Hans-Kristian, der efterfølgende var i tvivl om, hvorvidt han skulle læse videre og gå efter en ph.d. eller om han skulle prøve iværksættervejen.

I foråret 2012 havde Hans-Kristian installeret prototypen hos nogle andre virksomheder med succes. Herefter besluttede han sig for at følge iværksættervejen, og i maj 2012 blev Clerk.io kommercielt lanceret.

Jeg kan huske følelsen - da jeg købte en flaske (meget, meget billig) champagne for at fejre det - at de her penge var mine helt egne. Altså ikke blot nogle jeg havde tjent fra et job men nogle jeg havde skabt helt fra bunden ved at vitterligt at skabe noget ud fra ingenting som jeg nu faktisk kunne (næsten) leve af.

Det lyder underligt men det var meget vildt for mig - det var der jeg for alvor oplevede det at have skabt noget.

Succesen fortsætter

Clerk.io har haft en forrygende start og noget tyder på, at successen fortsætter.

I det første halvår af 2015 er Clerk.io gået fra 6 medarbejdere til 28, med repræsentanter i både England, Holland, Italien og Frankrig. Sidste års omsætning er allerede nået og Hans-Kristian håber, at Clerk.io kan runde de 100 medarbejdere inden udgangen af 2016.

Clerk.ios kunder har omsat for godt en milliard danske kroner af at bruge Clerk.io software og dette tal vokser fortsat.  Af kunder kan nævnes kendte virksomheder som Matas, Sportmaster, Change, BON'A Parte, Lomax, Unisport og 500 andre e-handels-butikker.

- Planen er at udvide Clerk.io oversøisk næste år, men hvilket marked er endnu ikke afgjort, slutter Hans-Kristian Bjerregaard.