Computeren slår mennesket i synstest - men dummer sig stadig – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Computeren slår mennes...

19. februar 2015

Computeren slår mennesket i synstest - men dummer sig stadig

AI, Forskning, Søgemaskiner

For første gang er det lykkedes et stykke software at opnå en bedre fejlrate end mennesker i en test, hvor billeder skal kategoriseres.

Af Jesper Stein Sandal

Software er allerede i stand til ganske avanceret analyse af billeder, hvilket de fleste eksempelvis stifter bekendtskab med ved ansigtsgenkendelse. Men det er en større udfordring for softwaren at sætte ord på, hvad et billede forestiller, ud over hvad der lige er på selve billedet.

Nu har et forskerhold fra Microsofts afdeling i Beijing i Kina som de første slået den menneskelige rekord i korrekt at sætte ord på billeder fra billedarkivet ImageNet. Menneskelige forsøgspersoner har en fejlrate på 5,1 procent, men nu har Microsofts hold presset softwaren ned på 4,94 procent.

Læs hele artiklen på version2.dk