Computerspil er en seriøs hobby for mange unge – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Computerspil er en ser...

29. september 2015

Computerspil er en seriøs hobby for mange unge

COMPUTERSPIL

Ifølge en undersøgelse fra Københavns Universitet er computerspil en seriøs hobby på linje med fodbold og håndbold. Undersøgelsen viser, at halvdelen af alle unge mellem 10-19 år dyrker computerspil som en sport.

- Når du spiller ofte i hold og ofte imod andre, så har du den her spilaktivitet som en fokuseret social aktivitet. Det vil sige, du spiller computerspil med dine venner i stedet for fx at spille skak med dem eller spille fodbold med dem, fortæller Anne Mette Thorhauge, Lektor på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling samt tilknyttet Centre for Communication and Computing, til TV Avisen og fortsætter:

- Jo mere kompetitiv du er, jo mere spiller du, men jo mere kommunikerer du også omkring din spilaktivitet og jo flere nye venner får du gennem din spilaktivitet.

Se hele indslaget fra TV Avisen mandag den 28. september 2015 kl. 18.30 her (18:55)