27. april 2015

DIKU afholder datalogi-camp med UNF i sommerferien - skal du med?

Science Camp på DIKU

Der er algoritmik og programmering på programmet, når Datalogisk Institut ved KU afholder Computer Science Camp 2015 i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening fra d. 11.-18. juli. Tilmeldingsfristen er allerede 15. maj, så skynd dig!

Gruppefoto fra Matematik Camp afholdt på KU

Gruppefoto fra Matematik Camp afholdt på KU.

Er du gymnasieelev med interesse for matematik og datalogi, og er du frisk på at bruge en uge af sommeferien sammen med en masse andre unge med samme interesser, så er Computer Science Camp på Datalogisk Institut ved KU måske noget for dig.

Forestil dig, at du bliver givet et kort over flere tusinde byer og de veje, der forbinder byerne. På Computer Science Camp kommer du til at dykke ned i matematiske problemer såsom "hvad er den korteste vej mellem by A og by B". Her vil du lære, hvordan du løser problemet rent matematisk med en effektiv algoritme, og hvordan du omsætter denne algoritme til et program, der kan beregne svaret på blot få millisekunder.

"Det bliver sjovt!"

Det er første gang nogensinde, at UNF har datalogi med på listen over Science Camps. Søren Dahlgaard er ph.d.-studerende på Datalogisk Institut og en af arrangørerne af årets Computer Science Camp. Han lover, at campen bliver en festlig oplevelse for alle involverede:

Søren Dahlgaard- Vi glæder os til at se en bred skare af datalogiinteresserede gymnasieelever til sommer. Det er en stor motivation for os, at vi her har muligheden for at påvirke andre til at brænde lige så meget for datalogi, som vi selv gør. Jeg kan personligt garantere, at det ikke bliver kedeligt! Vi har fundet på nogle rigtig sjove måder, som vi kan lære deltagerne datalogi på, udtaler Søren begejstret.

På Computer Science Camp bliver du introduceret til programmering, og du vil få opbygget en værktøjskasse af matematiske og datalogiske begreber og teknikker, som kan bruges til at skrive effektive programmer. Der er ingen krav til, hvad du skal kunne for at deltage i campen, men hvis du er erfaren, vil der stadig være masser af udfordrende materiale at tage fat i.