30. januar 2015

Dansk Datalogi Dyst påbegynder runde 2

For første gang nogensinde afholdt Dansk Datalogi Dyst i december 2014 en 1. runde med Multiple Choice spørgsmål. Det var en succes med hele 345 deltagere. I februar starter 2. runde og du kan stadig nå et være med.

Dansk Datalogi Dyst afholder hvert år en konkurrence i programmering (også kendt som datalogi), hvor Danmarks skarpeste gymnasieelever kan konkurrere om titlen som Danmarksmester i Datalogi. Hvis du går på gymnasiet (STX, HTX, HF, HHX, ..) kan du tilmelde dig til konkurrencen.

D. 1. december 2014 blev dysten skudt i gang med en online Multiple Choice opgave, hvor der blev givet 0-15 point - 1 point for hver rigtig besvarelse. Gennemsnittet for runden lå på 5,8. De bedste 10% af deltagerne fik mellem 12 og 15 point.

Den 2. runde af konkurrencen starter d. 4. februar kl. 6.00 og lukker d. 19. februar kl. 23.59. Selvom du måske ikke nåede at være med i første runde, eller hvis du måske fik et dårligt resultat i første runde, har du stadig mulighed for at være med. For 2. runde er nemlig åben for alle.

Anden runde består af fem, lidt sværere, programmeringsopgaver. Derfor kræver deltagelse, at du lærer at programmere. Beskrivelsen af opgaverne kommer til at ligge på hjemmesiden: http://ol-i-programmering.dk. De bedste deltagere bliver inviteret til en træningslejr på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet i april. Ved deltagelse i træningslejren er det muligt at kvalificere sig til konkurrencer i Polen og Kasakhstan med alt betalt.

Hvis du vil vide mere om konkurrencen kan du læse mere på hjemmesiden.