16. marts 2015

Datalogisk postdoc har en af Danmarks bedste idéer

Idékonkurrence

DIKU-postdoc Esben Bistrup Halvorsen har netop deltaget i idékonkurrencen Danske Idéer med påfundet Sewer Bot – en robot som skal bevæge sig rundt gennem kloakker for at indsamle data om vores helbred.

Hvis det ikke for længst er blevet slået fast, at dataloger får rigtig gode og innovative idéer, så kan Esben Bistup Halvorsens nyeste bedrift måske endeligt drive pointen hjem.

Ved den netop igangværende idékonkurrence, Danske Idéer, er Esben blevet udvalgt til at pitche sin gruppes idé: Sewer Bot, “et redskab, der skal bevæge sig under jorden i afføring og samle data om vores sundhed for at beskytte os mod sygdomme, før de bliver en trussel for vores helbred”, som det hedder i beskrivelsen af konceptet på go.tv2.dk.

Se Esben præsentere Sewer Bot på go.tv2.dk (engelsk):

- Sjovt nok kom der efter pitchen en fra Forsyningstjenesten og spurgte, hvornår vi kunne have Sewer Bot klar, så der er åbenbart et marked, fortæller Esben om begivenheden.

Dog holder han sig foreløbigt til sit postdocproject og til at udvikle computerteknologien bag sin opstartsvirksomhed Lendino – en crowdfundingplatform, som formidler lån mellem virksomheder og investorer uden om bankerne.

Læs også: En matematisk crowdfunding-entreprenør