Daybuilder giver støtte i hverdagen til folk med depression – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Daybuilder giver støtt...

27. maj 2015

Daybuilder giver støtte i hverdagen til folk med depression

DAYBUILDER

Universitetsavisen har d. 27. maj skrevet om forskellige KU specialer der har givet genlyd. Heriblandt figurerer de to tidligere DIKU-studerende Phillip Løventoft og Lasse Benn Nørregaard, der med deres Daybuilder-projekt har skabt en softwarevirksomhed, som laver etableret platformen Daybuilder til at støtte behandlingen af psykiske sygdomme.

Daybuilder projektet startede helt tilbage i de to iværksætteres studietid: ”Det begyndte allerede ved vores bachelor, hvor vi gerne ville udvikle software til en gruppe, der ikke har så mange ressourcer. Vi valgte at arbejde med folk med depression og udviklede en app til dem - den oprindelige Daybuilder-app" fortælle Phillip og Lasse. Undervejs forsøgte de, hver gang det var muligt, at flette Daybuilder ind i de fag og projekter de ellers lavede på studiet.

Foto fra universitetsavisen.dk Philip Løventoft og Lasse Benn Nørregaard brugte kandidaten og specialet til at udvikle deres softwarevirksomhed. Foto: Lene Munk

Daybuilder er et webbaseret selvregistreringsværktøj der kan bruges som supplement til behandling i psykiatrien og private psykologiske praksisser. Det klinisk testede system baserer sig på patienternes egne dataindtastninger. Daybuilder monitorerer parametre, som er vigtige for patientens diagnosticering og behandling. F.eks. søvnrytme, humør, motion og medicin (kilde: daybuilder.com).

Erik Frøkjær der var specialevejleder for Phillip og Lasse udtaler: ”Det har været morsomt som vejleder og inspirator til de to bag Daybuilder at følge, hvordan det har udviklet sig. Deres datalogi-studie blev et lærerigt og succesfuldt forløb for dem.”

Han fremhæver også, at det har været både værdifuldt og altafgørende, at Daybuilder-folkene gennem nu et par år har samarbejdet med Klaus Martiny, overlæge og klinisk forskningslektor i psykiatri ved Psykiatrisk Center København, Rigshospitalet.

”Det bekræfter - igen igen igen - en erfaring jeg har gjort mig: succesrig IT innovation sker meget ofte når dygtige IT-folk samarbejder tæt med de mest krævende og mest kompetente domæne-eksperter. Kun derved kan de virkelig spændende visioner skabes og forfines til produkter, der skiller sig ud i kraft af kvalitet” afslutter Erik Frøkjær.

Hvordan Daybuilder udvikler sig i fremtiden kan der kun spås om, men frøene til en spændende fremtid er i hvert fald sået.

Se en kort video om Daybuilder:

Læs hele universitetsavisens artikel om specialer der gav genlyd