Gæsteprofessor Dexter Kozen bliver udnævnt som æresmedlem – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Gæsteprofessor Dexter ...

17. februar 2015

Gæsteprofessor Dexter Kozen bliver udnævnt som æresmedlem

Den europæiske forening for teoretisk datalogi (EATCS) har netop meddelt, hvem de vil optage i deres Fellow Class 2015.

Gæsteprofessor på Datalogisk Institut (DIKU) Dexter Kozen er en af de fem medlemmer, der i år bliver optaget som æresmedlem i EATCS' fællesskab. Og han er glad for anerkendelsen.

”Som forsker arbejder du tit isoleret og alene, og så tænker du på, om folk er interesserede i dit arbejde. Og det er dejligt at finde ud af, at det er folk,” siger Dexter Kozen.

Gæsteprofessoren fra USA bliver anerkendt for sit banebrydende og skelsættende arbejde på forskellige områder. Nemlig kompleksitetsteori, logikker af programmer, algebra, computer algebra og probabilistiske                                           semantikker.

“Det er dejligt at vide, at der er nogen, der er fan af mit arbejde, og at jeg har udrettet noget, som er en inspiration for andre,” fortæller Dexter Kozen.

Han er professor på Cornell University i staten New York i USA, og han bruger et halvt år på DIKU, så han kan forske i logik i programmeringssprog og arbejde sammen med DIKU-professor Fritz Henglein.

I godt selskab

Dexter Kozen og fire andre forskere er blevet valgt som EATCS Fellows 2015, efter at udvælgelseskomitéen har gennemgået nomineringer fra forskermiljøet.

”Jeg ved ikke, hvem der har nomineret mig. Måske finder jeg ud af det på et tidspunkt. Men jeg føler mig beæret over at være med i så godt selskab. Jeg kender alle de nye æresmedlemmer på grund af deres flotte arbejde,” lyder det fra Dexter Kozen.

Han er også æresmedlem af to amerikanske foreninger, nemlig AAAS (The American Association for the Advancement of Science) og ACM (The Association for Computing Machinery), men det er første gang, at en organisation med base i Europa anerkender hans arbejde med et æresmedlemsskab.

“Jeg føler mig især beæret over, at det er europæere, der har annonceret mig som fellow. Det er uventet, normalt ville man jo tro, at EATCS ville annoncere en europæisk forsker,” siger Dexter Kozen.

Om EATCS

EATCS er en international organisation, der blev grundlagt i 1972. Formålet med EATCS er at fremme udveksling af ideer og resultater blandt teoretiske dataloger. Men også at stimulere samarbejdet mellem den teoretiske og den praktiske del af datalogien.

EATCS Fellows Program blev etableret af foreningen i 2014 for at anerkende fremragende resultater inden for teoretisk datalogi. Og Dexter Kozen har været almindeligt medlem af EATCS siden 1990’erne.