DICON: Brætspilsdag på DIKU – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > DICON: Brætspilsdag på...

30. marts 2015

DICON: Brætspilsdag på DIKU

studieliv

Traditionen tro er der igen blevet holdt brætspilsdag på DIKU: Lørdag formiddag, d. 28. marts, indtog 33 nuværende og tidligere studerende kantinen med spil som bl.a. Boss Monster, Cosmic Encounter og Cthulhu Wars.

DICON - brætspildag på DIKU - er en tradition, som har været igennem både sine storhedstider og hungersår indtil den for godt 7 siden år blev genindstiftet som en begivenhed, der fast finder sted ca. 2 gange årligt.

Som de fleste sociale begivenheder på DIKU tiltrækker DICON mindst lige så mange tidligere som nuværende studerende. Mads Ohm Larsen har for længst færdiggjort sine studier på DIKU, men alligevel er han vendt tilbage for at bruge lørdagen på brætspilshygge i godt selskab. Med betydningsladede fakter er han netop ved at forklare reglerne til Boss Monster for sine to medspillere.

Omkring ét bord sidder fire stærkt koncentrerede spillere med et stort arsenal af farvestrålende monsterfigurer fordelt mellem sig mens latterbrøl runger fra lokalets anden ende. Efterhånden ankommer flere og flere deltagere: De stopper op, ser hvad der spilles ved de forskellige borde og bevæger sig så i retning af stakken af brætspil for at vælge sig ét.

"DICON har erhvervet sig en hel del spil til DIKU gennem årene. For det meste er det spil, folk har afstået eller glemt ved DICON-arrangementer", fortæller Rasmus Wriedt Larsen, som har taget initiativ til denne omgang DICON.

Han medgiver, at de velkendte familiespil som ludo og matador ikke står i høj kurs hos deltagerne af DICON-arrangementerne. Det gør derimod de mere avancerede eller opfindsomme brætspil. "Jeg har før oplevet, at folk har spillet spionspil, hvor skumpistoler var en del af spillets effekter. Så er skumprojektilerne fløjet gennem kantinen", beretter han.

Men man behøver ikke at være ekspert i de nyeste strategiske brætspil for at finde sig godt tilpas ved DICON. "Jeg har været med til DICON gennem flere år nu", fortæller
Marianne Grønkjær Sørensen, "og jeg lærer et nyt brætspil at kende hver gang".

Så uanset om man er ny eller gammel studerende, og uanset om man er er velbevandret eller nybegynder i de avancerede brætspils verden, så er det nok at komme efter, når der er brætspilsdag på DIKU.

Besøg DICONs facebookgruppe

Billeder fra dagen