25. september 2015

DIKU Alumnedag 2015

ALUMNEDAG

Torsdag den 24. september blev der for fjerde år i træk afholdt alumnedag på DIKU - for alumner, DIKU medarbejdere og alle andre interesserede.

I Auditorium 1 i HCØ bygningen blev alumnedagen skudt i gang med en række oplæg fra DIKU forskere og repræsentanter fra erhvervslivet:

Konstitureret institutleder, Fritz Henglein, indledte alumnedagen med at byde velkommen og give et indblik i, hvad der rør sig på DIKU. Han kunne blandt andet fortælle, at den nye institutleder bliver Mads Nielsen fra den 1. januar 2016.

Dagens første oplæg blev holdt af DIKUs professor og algoritmeforsker, Mikkel Thorup, som tidligere på året modtog Villumfondens årslegat - Danmarks største individuelle forskerpris. Han fortalte om at slå plat og krone for at få styr på de helt store datamængder.
Dagens andet oplæg blev leveret af Esben Bistrup Halvorsen, post-doc fra DIKU og co-founder af crowdlending platformen, Lendino - Danmarks første online markedsplads for virksomhedslån. I sit oplæg gav han en introduktion til Lendino og crowdlending og fortalte om den revolution, der sker i øjeblikket inden for den finansielle sektor.Dernæst fortalte Carsten Gomard, grundlægger af virksomheden Netcompany og DIKU alumne, om hemmeligheden bag Netcompanys success. Han forklarede blandt andet hvilke ingredienser, der indgår i Netcompanys 'trylledrik'.
Efter en kort pause fortsatte ny DIKU professor, Pernille Bjørn, programmet med et oplæg om hendes forskningsområde Computer Supported Cooperative Work (CSCW). Her gav hun blandt andet et indblik i et længerevarende forskningsprojekt omkring design af teknologier til samarbejde over afstande.Dagens sidste oplæg blev holdt af Jonas Moll, adjunkt i DIKUs Sektion for Human Centered Computing og en af drivkræfterne bag projektet SCAUT. Han præsenterede nogle af de forestillinger og modsætninger, han møder i sit arbejde med forskningsbaseret innovation - med udgangspunkt i et R&D samarbejde til udvikling af fremtidens hjertepatientbehandling.


Afslutningsvis opførte to studerende et nummer og en video fra DIKUrevyen inden dagens sidste element - en hyggelig reception med stor buffet, vådt til ganen samt mulighed for at netværke og få en snak om dagens oplæg.

Stemningsbilleder fra dagen

Fritz Henglein

Mikkel Thorup

Esben Bistrup Halvorsen

Carsten Gomard

Pernille Bjørn

Jonas Moll

DIKUrevy

Reception

Reception

Reception

Reception