DIKU er fortsat Danmarks højst rangerende datalogiske institut – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > DIKU er fortsat Danmar...

20. august 2015

DIKU er fortsat Danmarks højst rangerende datalogiske institut

UNIVERSITETS RANGLISTE

Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU) er fortsat det bedste datalogiske institut i Danmark ifølge Shanghai Ranking 2015, også kendt som Academic Ranking of World Universities (ARWU).

I år ligger DIKU i gruppen 51-75 inden for området datalogi iblandt alle verdens universiteter, hvilket placerer DIKU foran alle andre danske universiteter. Der er et andet dansk universitet repræsenteret i top 100, nemlig Danmarks Tekniske Universitet, der er placeret i gruppen 76-100. DIKUs placering er en lille nedgang i forhold til sidste år, hvor DIKU var placeret som nr. 49.

Se hele listen: Academic Ranking of World Universities in Computer Science 2015

2015 statistikken for Københavns Universitet fordelt på udvalgte faglige områder

Københavns Universitet har fremgang

I år er Københavns Universitet placeret som nr. 35, hvilket er en fremgang i forhold til sidste år, hvor universitetet var placeret på nr. 39. Dette er især pga. de gode placeringer inden for det naturvidenskabelige område.

35.-pladsen gør Københavns Universitet til det bedst placerede danske universitet på listen.

Københavns Universitet

Aarhus Universitet

Danmarks Tekniske Universitet

Syddansk Universitet