Du bliver genkendt på din tasterytme – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Du bliver genkendt på ...

18. maj 2015

Du bliver genkendt på din tasterytme

IT-SIKKERHED

Slår du grundigt og præcist til tastaturet med to fingre eller danser dine ti gyldne pianistfingre af sted, mens du kigger på skærmen?

Af Maj Bach Madsen, Politiken

Retsmedicinere kan fælde forbryderen på hans dna eller hendes gangart, og i gamle dage kunne man kende en telegrafist på trykket på morsenøglen.

På samme måde kan tryk og tempo foran tastaturet bidrage til at afsløre it-kriminalitet. Ligesom dna er tasterytmen en biometri – et biologisk mål, der kan bruges til identifikation.

Sammen med en ip-adresse eller log-on-historik kan det bruges til at forbedre sikkerhed på nettet.

»Måden du taster på og mønstret i dine indtastninger kan afsløre, om det er dig selv, der er ved at logge ind på din netbank«, fortæller Didac Rodriguez Arbones, der er erhvervs-ph.d-studerende på Datalogisk Institut, Københavns Universitet og hos NemID, hvor han i halvandet år har været i gang med at udvikle ny software, der blandt andet inddrager brugernes tasterytme.

Læs hele artiklen på Politiken.dk