Appen der blev en milliardforretning – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Appen der blev en mill...

05. februar 2015

Appen der blev en milliardforretning

Billede: Mette Lykke

Får du den rigtige idé til en app, kan du blive millionær. Stifterne af Endomondo, Christian Birk, Jakob Nordenhof Jønck og Mette Lykke kan i disse timer glæde sig over at være blevet godt 575 mio. kr. rigere.

Startup-virksomheden Endomondo blev onsdag solgt til den amerikanske sportstøjproducent UnderArmor. Endomondo er en app, med knap 20 mio. brugere, der tracker træningspas, giver audiofeedback undervejs og hjælper sportsudøveren med at nå de mål man har sat sig. I dag er der millioner af brugere i hele verden, som har sluttet sig til Endomondo-fællesskabet og bruger appen, når de går ture, løber, cykler, vandrer eller dyrker en anden form for motion.

En af hemmelighederne bag Endomondos succes er de dygtige dataloger, der arbejder på algoritmerne bag appen. Flere af DIKU’s dimittender er landet hos Endomondo, som må betegnes som en af nyere tids mere succesrige startup-virksomheder. Sidste år havde DIKU besøg af en af medskaberne og administrerende direktør for Endomondo, Mette Lykke, til at fortælle om virksomhedens succes på DIKU’s alumnedag, en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor gamle og nye DIKU-studerende mødes og udveksler erfaringer og nyt.