Datalogi-lektor glæder sig over kritisk Rejsekort-rapport – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Datalogi-lektor glæder...

23. april 2015

Datalogi-lektor glæder sig over kritisk Rejsekort-rapport

Rejsekort

Det er glædeligt, at offentligheden nu får adgang til en sammenhængende rapport fra Rigsrevisionen om Rejsekort, mener datalogi-lektor, der også bemærker, at Rigsrevisionen i beretningen ikke berører et centralt problem i forhold til systemet.

Af Jakob Møllerhøj, Version2. Onsdag, 22. april 2015 - 16:19

Lektor i datalogi ved Københavns Universitet Erik Frøkjær glæder sig over den seneste rapport fra Rigsrevisionen, der på flere punkter kritiserer Rejsekortet og de parter, der er involveret i projektet. Overordnet går kritikken på brugervenlighed, forsinkelser af systemet og økonomien.

»Jeg synes det er glædeligt, at vi i offentligheden nu har en samlet, sammenhængende og klar rapport om dette alt, alt for kostbare, meget forsinkede, dårligt designede og på flere måder ret utidssvarende rejsekort. Rapporten bekræfter på alle punkter den kritik som ikke mindst Version2 og Ingeniøren har været primus motor i at bringe frem gennem nu mere end 5 år,« skriver Erik Frøkjær i en mail til Version2.

Frøkjær kalder sagsforløbet, der - som det fremgår af Rigsrevisionens rapport - har døjet med adskillige forsinkelser, for et lærestykke i, hvordan innovation og opbygning af ny infrastruktur ikke skal gribes an.

»Derfor er det særdeles nyttigt med Rigsrevisionens beretning som samler op på meget store dele af de ledelsesmæssige og designmæssige svigt.«

Læs hele artiklen på Version2