Livetake-app fik superdebut på årets Roskilde Festival – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Livetake-app fik super...

20. august 2015

Livetake-app fik superdebut på årets Roskilde Festival

LIVETAKE

Med omtaler i både Gaffa og Soundvenue har den nye Livetake app fået en fin markedsintroduktion. Appen er lavet af de tidligere DIKU studerende Nicolas Borrel og Andreas Hjortgaard Danielsen. Men hvordan ser fremtiden ud for Livetake appen?

Who Made Who, koncert på Roskilde Festival 2015

Livetake løser problemet med dårlig lyd på koncertoptagelser fra f.eks. iphone. Appen synkroniserer nemlig publikums egne smartphoneoptagelser med lyd i høj kvalitet optaget fra mixeren. Herefter kan publikum dele deres optagelser med høj lydkvalitet på f.eks. Youtube og Vimeo.

Siden Livetake blev tilgængelig i app-store i slutningen af juni har 615 personer downloadet appen. Til Roskilde Festival fik appen for alvor sin ilddåb, da publikum efter aftale med bandet kunne få adgang til de professionelle lydoptagelser fra koncerten. På Livetakes hjemmeside kan ses et udpluk af de amatørvideoer der blev parret med den professionelle lydoptagelse.

Der udvikles fortsat teknisk på Livetake

-Appen er bestemt ikke færdig endnu. Som det fremgår på vores hjemmeside, var det også meningen at bandet og publikum skulle kunne kommunikere med hinanden igennem Livetake. Men denne del nåede vi ikke at få med til Roskilde releasen. Så det bliver den næste store ting vi skal arbejde på nu udover forskellige finpudsninger i backend’en” fortæller Andreas.

For at publikum kan parre deres videooptagelser med den professionelle lydoptagelse, kræves en Engineer iPad-app. Denne app skal lydmanden bruge under koncerten således, at lyden fra mixeren efterfølgende kan ligges over i Livetake appen, så publikum kan få adgang til den. Engineer appen er endnu ikke tilgængelig i App Store, så der sætter Nicolas og Andreas også ind for at få den på et niveau så den kan blive releaset.

Fremtiden for Livetake

Den eneste officielle koncert har ind til videre været med WhoMadeWho. Tidligere har Livetake været testet på Krudttønden med bandet Blast og til jazzkoncerter på La Fontaine. Disse steder vil fortsat være steder, hvor Livetake vil blive afprøvet.

- Vi skal nu i gang med at kontakte forskellige spillesteder og festivaler og prøve at udbrede Livetake, så der bliver mere kontinuitet i udbuddet af kvalitetslyd fra koncertsteder via Livetake, fortæller Nikolas og fortsætter:

- I forhold til at lave aftaler med bands, plejer vi at kontakte deres manager. Vi spiller selv musik og har derfor et godt netværk, hvor vi kender musikerne personligt for bands som f.eks. Eclectic Moniker og The Rumour Said Fire, så det bliver også en mulighed, vi vil forsøge at benytte fremover.

- Vi håber, at Livetake vil blive brugt på de store festivaler og spillesteder rundt omkring i verden. Dette håber vi bliver muligt ved at indgå samarbejde med allerede eksisterende sociale tjenester, som så vil kunne tilgå vores teknologi, afslutter Nikolas.

Livetake er i rivende udvikling og der kan følges med på Livetake.com og på facebook, hvor nyheder om nye Livetake koncerter offentliggøres.