Hackerholdet Gallopsled vender hjem fra Korea i triumf – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Hackerholdet Gallopsle...

14. april 2015

Hackerholdet Gallopsled vender hjem fra Korea i triumf

Konkurrencehacking

DIKUs hackergruppe, Gallopsled, er vendt triumferende hjem fra GodeGate-konkurrencen i Korea med en 3.-plads og en check på 30.000 kr. Den flotte placering har desuden resulteret i, at Gallopsled er rykket op på en 2.-plads på verdensranglisten for konkurrencehacking.

Tilbage i Danmark efter en uset flot præstation

- Vi er helt utroligt glade, jubler Mathias Svensson fra DIKUs hackerhold, Gallopsled.

Han er netop landet med flyet fra Seoul, Korea, hvor han og hans holdkammerater løb af med en 3.-plads ved GodeCate-konkurrencen - en af de største og vigtigste CTF-konkurrencer (Capture The Flag) på den internationale hacking-scene.

Gallopsled deltog som ét af 10 kvalificerede hold i CodeGate-finalen i Korea efter at have været oppe imod 133 hackerhold fra hele verden i den indledende konkurrence i marts. Vinderen, som løb af med hvad der svarer til godt 300.000 DKK, var det kinesiske hold, 0ops. Ud over en flot pokal og en pengepræmie på 5.000.000 koreanske won, hvilket svarer til omtrent 30.000 kr, har placeringen også betydet, at Gallopsled endelig har overhalet den polske rival, Dragon Sector, og nu ligger som nummer 2 på verdensranglisten over konkurrence-hackerhold.

Se scoreboardet på CTFtime.org

Store oplevelser i Fjernøsten
Det har været 10 fantastiske dage i den koreanske hovedstad, hvor Gallopsled ud over at have deltaget i den 20 timer lange hackingkonkurrence, også fik lejlighed til at overvære den samtidige it-sikkerhedskonference og netværke på kryds og tværs.

- Vi har jo vores primære kendskab til de andre CTF-hold fra online-konkurrencer, så det var en stor oplevelse at have personlig kontakt med dem ved konkurrencen, fortæller Mathias.

Den allerstørste oplevelse, Mathias har hentet hjem fra Fjernøsten, var dog at vandre rundt i Seouls gader:

- Der var en helt særlig stemning, som man næsten ikke kan beskrive. Vi var på et fiskemarked, hvor det vrimlede med havskabninger af alle slags. Uanset hvor vi kom hen, var der underjordiske butikker, så man fik virkelig en fornemmelse af at byrummet udfoldede sig i flere dimensioner, når man gik rundt.

Gallopsled: nu med penge på kontoen
Gallopsled har allerede lagt planer for, hvad de vil bruge pengepræmien på 30.000 kr. til: Først og fremmest er det vigtigt for Gallopsled at have overskud i kassen, så de ikke igen, ligesom det har været tilfældet med turen til Korea, kommer til at opleve problemer med at sende deltagere afsted.

Derudover ønsker gruppen at deltage i flere mindre hacking-begivenheder, og så har Gallopsled også en lang ønskeliste over elektronik-udstyr, som det nu endeligt bliver muligt at købe ind.

Billeder fra turen

Gallopsled ses helt ude til venstre. Billede: Peter Hlavaty ‏fra vinderholdet 0ops via twitter.

Billede: René Løwe Jacobsen