Pwnies er endnu engang på vej mod Las Vegas – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Pwnies er endnu engang...

30. juli 2015

Pwnies er endnu engang på vej mod Las Vegas

DEFCON 23, CTF, HACKING

3. august drager DIKUs hackerforening Pwnies mod Las Vegas for at deltage i den 23. DEF CON konference og det uofficielle VM i hacking.

Den årlige internationale DEF CON hackerkonference i Las Vegas er nært forestående. Fra 6. til 9. august afvikles årets uofficielle verdensmesterskab i disciplinen CTF-hacking. Kun 15 hold i hele verden har kvalificeret sig til konkurrencen. DIKU-holdet Pwnies - eller Gallopsled, som det 14 mand store team hedder under konkurrencen, klarede igen i år alle skærene og glæder sig nu til at prøve kræfter med verdenseliten i hacking.

God forberedelse og taktisk forberedelse er alfa/omega

Det er ikke nok at være god til at hacke. En god taktik for organisering af arbejdet er lige så vigtig. Som forberedelse har holdet forventningsafstemt spillereglerne indbyrdes. Og har som noget nyt udpeget en formel holdleder, Kasper Haabb, der skal fungerer som bindeled mellem holdet og DEFCON-værterne.

Et lille udsnit af Gallopsled-holdet i deres lokale på DIKU. Fra vestre: Mathias Svensson, Kristoffer Søholm og Jonas Rudloff.

Gallopsled har desuden afholdt en mindre generalprøve, hvor de afprøvede deres programmer og teknikker for at sikre, at det hele er på plads, når de ankommer til Las Vegas.

Ctf-konkurrencen er en hård konkurrence, og der er prestige i at få en god placering. Sidste år landede Gallopsled nederst i feltet - i år kunne det være sjovt at slå nogle af de rigtig dygtige, som de har dystet med til kvalifikationsrunderne i Korea.  Holdets målsætning er at placere sig i den øverste halvdel i konkurrencen.

DEF CON er andet end en hackerkonkurrence

Der er også mulighed for at høre forskellige faglige oplæg og udveksle erfaringer med ligesindede.

- Der skal også være mulighed for at have det sjovt, er både Mathias Svensson og Kristoffer Søholm enige om. Det er 5. gang, at Mathias og Kristoffer er afsted til DEF CON i Las Vegas.

Og USA er andet end DEF CON

Når DEF CON slutter søndag d. 9. august drager 5 af deltagerne fra Gallopsled-holdet videre til Carnegie Mellon Universitetet (CMU) og besøger det Amerikanske hold ppp (Plaid Parliament of Pwning), der også deltager i Defcon.

- Vi skal se USA, se hvad de laver på CMU, hygge og netværke, slutter Mathias og Kristoffer.

På DIKU er man stolte af at uddanne så dygtige programmører. Vi ønsker dem god tur og held og lykke i konkurrencen.