8. april 2015

DIKUs Torben Mogensen om Googles omstridte spyware

Spionage

Lektor Torben Mogensen fra DIKU udtaler sig til DR om den aktuelle Google-skandale: Et program i Chrome-internetbrowseren registrerer informationer om brugernes trafik på internettet.

DR.dk skriver, at den svenske avis Dagens Nyheter i går d. 7. april afslørede Google i at udføre skjult spionage. Med et tillægsprogram ved navn Webpage Screenshot hørende til internetbrowser Chrome, regristreres brugerens handlinger på nettet. Som en konsekvens stopper Google nu programmet med øjeblikkelig virkning. 

DR skriver: 

"Hvert minut blev informationer om Chrome-brugernes trafik på internettet sendt videre til en server, der er registreret i USA." 

DIKUs Torben Mogensen har udtalt sig som teknisk ekspert til DR om programmet:

"Spionprogrammet er godt gemt og henter først en kode en uge efter, at programmet er installeret - og det er usædvanligt, siger lektor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, Torben Mogensen:

- Det er helt klart, at den praksis, med at man først aktiverer funktionen, der sender data til serveren en uge efter, er et forsøg på at skjule, at det rent faktisk sker, siger Torben Mogensen."

Læs hele artiklen på DR.dk