Gymnasieforedrag: Statistik på de små grå - om nerveceller – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Gymnasieforedrag: Stat...

08. april 2015

Gymnasieforedrag: Statistik på de små grå - om nerveceller

Gymnasieforedrag

Hvoraf opstår tanker? Fra 1. maj udbydes gymnasieforedrag omhandlende tanker, der er resultatet af mange nerveceller, som kommunikerer med hinanden. Der kigges på nerveceller vha. elektron­mikro­skoper.

I foredraget fortælles der om, hvordan man skriver programmer, som hjælper os med at måle trafikken af signalstoffer ved at bruge snap-shots af dyr, der har ”tænkt” forskellige ting.

For at forstå det som vi ser, bygger vi computer­modeller. Der fortælles om, hvordan man arbejder i hold på tværs af emnerne biologi, statistik og datalogi, hvordan man bygger modellerne, og hvilket banebrydende resultater, der er opnået.

Foredraget kunne indlejres i forløb omkring statistik (hvordan estimeres fordelinger i 1 til 3 dimensioner), biologi (synapser, vesikler og lidt om stress modeller i dyr), datalogi (automatisk billedanalyse).

Kontakt foredragsholder for dialog om mulig forberedelse.

Se film om gymnasiebesøg her