13. maj 2015

KU's dataloger ligger højt på lønningslisten

Uddannelsesvalg

Med en datalogiuddannelse i bagagen får du en af Danmarks højeste startlønninger, og du er så godt som garanteret, at der vil være et job til dig, når du er færdig med at studere. På DIKU er vi lidt stolte af, at dataloger fra KU topper både lønnings- og beskæftigelsesstatistikken.

Der er mange gode grunde til at vælge datalogi, når du skal vælge videregående uddannelse. En ting er, at du får en uddannelse, som kan bruges som grundlag for at specialisere dig i lige det, der interesserer dig, om det så er spiludvikling, it-projektledelse, hård algoritmik eller data-analyse. En anden ting er, at dataloger er enormt eftertragtede overalt på arbejdsmarkedet. Det sidste kommer til udtryk i høje lønninger og lav ledighed.

Kandidat i datalogi (MSc.)

Uddannelsesinstitution Startløn Dimittendledighed
Københavns Universitet 38.900 11%
Aalborg Universitet 32.400 24%
Roskilde Universitetscenter 32.300 24%
Syddansk Universitet 30.300 4%
Aarhus Universitet 34.300 11%
Landsgennemsnit 35.800 13 %


Tallene er hentet fra UddannelsesGuiden, som i sin seneste opdatering har introduceret et nyttigt værktøj kaldet
UddannelsesZoom, som kan bruges til at sammenligne uddannelser, både mht. løn, beskæftigelse, frafald, gennemførselstid mm.

Ifølge Prosa, fagforbundet af It-professionelle, har dataloger i praksis intet problem med at finde arbejde. Prosas erfaring er, at ledige dataloger typisk er såkaldt ”skifteledige”, dvs. ledige, der er på vej fra et job til et andet. Prosas udtalelse bekræftes af de hyppige prognoser, som fortæller, at der er mangel på it-specialister og forudsiger, at behovet kun vil stige i de kommende år.

Læs: DI ITEK: Danmark vil mangle 6000 it-specialister i 2020

Også softwareingeniører tjener godt

På DTU og ITU udbydes der uddannelser i softwareudvikling. De uddannelser, som ligner datalogiuddannelsen på KU mest på DTU er kandidatuddannelserne i Informationsteknologi og Matematisk modellering og computing. På ITU er det kandidatuddannelsen i Softwareudvikling. Tallene for disse uddannelser ser sådan ud:

Uddannelse Startløn Dimittendledighed
KA Informationsteknologi, DTU 32.900 14%
KA Matematisk modellering og computing, DTU 33.000 14%
KA Softwareudvikling, ITU  Ingen information Ingen information


I forhold til den populære datamatiker-uddannelse, som varer 2 1/2 år og udbydes på Erhvervsakademier, går datalogerne en langt mere sikker fremtid i møde:

Uddannelse Startløn 
landsgennemsnit
Dimittendledighed
landsgennemsnit
Datamatiker 24.300 16%

Datalogi kan sammenlignes med medicin, jura og økonomi

Sammenlignet med andre universitetsuddannelser på KU, der traditionelt er meget eftertragtede og har rygte for at sikre høj løn og jobsikkerhed, ligger datalogi også lunt i svinget.

Kandidatuddannelse, 
Københavns Universitet
Startløn Dimittendlednighed
Jura 33.700 15%
Økonomi 36.700 10%
Medicin 40.200 1%
Datalogi 38.900 11%