27. oktober 2015

Ny Big Data / Data Science service på vej til danske virksomheder

IDAS

Det nye projekt, Industrial Data Analysis Service (IDAS), forankret på Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU), vil fra starten af 2016 samle forskere med stor fagkundskab inden for Data Science feltet for at rådgive danske virksomheder om alle områder inden for Data Science.

IDAS projektet skal tjene dansk industri samt bidrage til forskning og uddannelse inden for Data Science. Projektet er finansieret med 5 mio. kroner af Industriens Fond og vil blive koordineret af professor, Christian Igel.

- At arbejde med Big Data kræver ekspertise inden for mange områder, eksempelvis databaser, parallel computing, maskinlæring, visualisering mv. - og på DIKU har vi eksperter inden for alle disse områder. Målet med IDAS er at gøre denne ekspertise tilgængelig for den danske industri, fortæller Christian Igel.

Formålet med IDAS

IDAS projektet vil løbe fra starten af 2016 og foreløbigt frem til og med 2018. Pengene vil blive brugt til at:

  • Oprette en rådgivnings service, som vil tilbyde et 'centralt kontaktpunkt til Big Data verdenen' for partnere i industrien, og forbinde dem med IDAS eksperter inden for de relevante områder.
  • Forstærke DIKUs uddannelse inden for Data Science.

Projektet udspringer af en temaindkaldelse om Big Data af Industriens Fond, dvs. en efterspørgsel af projektforslag på områder, der vurderes at være af væsentlig betydning for dansk konkurrenceevne. Temaindkaldelsen om Big Data blev afholdt i foråret 2015.

Læs mere om IDAS projektet på Industriens Fonds hjemmeside og den foreløbige projektside