Lendino er blandt mentorene til Startup Weekend – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Lendino er blandt ment...

08. maj 2015

Lendino er blandt mentorene til Startup Weekend

Lendino

Lendino, som er startet af en tidligere DIKU-studerende, er blandt mentorene på iværksætterkonkurrencen Startup Weekend, der løber af stablen i weekenden 8.-10. maj 2015 i København.

Finansverdenen er i rivende udvikling med opfindelser og forretningsidéer som MobilePay, bitcoin og folkefinansierede lånetjenester (peer-to-peer lending) som nogle af de mest kendte eksempler.

Idéen med konkurrencen til Startup Weekend er at sammensætte nogle hold, som ikke nødvendigvis kender hinanden, men som brænder for de samme idéer. Det starter med, at dem, der har en idé, pitcher den til hele forsamlingen, som stemmer de bedste idéer videre. Det er således frit for alle at dukke op og byde ind eller at slutte sig til nogle af holdene, fortæller arrangøren.

»Det er ikke nødvendigt, at du kender til finansbranchen for at være med,« siger Jernej Dekleva og pointerer, at der er mentorer til stede under konkurrencen, som vil kunne hjælpe deltagerne med at få udviklet deres idéer i løbet af weekenden.

Mentorerne kommer blandt andet fra p2p-lånevirksomheden Lendino samt bitcoinvirksomheden Coinify.

Om Lendino

Lendino er startet af den 35-årige Esben Bistrup Halvorsen, som er ph.d. i matematik, kandidat i datalogi og så er han serie-entreprenør. Hans seneste opstartsbedrift er crowdfundingplatformen, Lendino, som formidler lån mellem virksomheder og investorer uden om bankerne.

Datalogiuddannelsen på DIKU viser sig gang på gang som en rugekasse for unge idérige entreprenører, som med den tunge teoretiske uddannelse i baghånden har værktøjerne i orden til at gå løsningsorienteret til verdens problemer. Esben Bistrup Halvorsen er en af disse it-kyndige, for hvem idéerne vælder frem. Én af idéerne har for alvor slået rod og er blevet til, Lendino, som ikke kun er Danmarks men Nordens første af slagsen.

Læs hele artiklen om Startup Weekend på version2s hjemmeside