Forskere finder farligt it-sikkerhedshul i din computer – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Forskere finder farlig...

25. marts 2015

Forskere finder farligt it-sikkerhedshul i din computer

IT-sikkerhed

DIKUs Ken Friis Larsen har udtalt sig til videnskab.dk om det alvorlige IT-sikkerheds hul i computere, som google-forskere har opdaget.

Googles topforskere inden for it-sikkerhed fra det såkaldte Project Zero har på foruroligende vis hacket computere ved at udnytte en fejl i maskinernes hardware. De er således kommet hackerne i forkøbet og vist, at fejl i en computers elektronik kan give et farligt sikkerhedshul, skriver Google i en pressemeddelelse.

"Et hul, hackere kan bruge til at trænge ind, lave ravage og endda tage kontrollen over din computer i visse tilfælde. Fordi fejlen gemmer sig i selve din computers komponenter, er den usædvanlig og svær at fikse", udtaler lektor Ken Friis Larsen, der forsker i, hvordan programmeringssprogs-teknologi og teknikker kan løse forskellige problemer.

"Det interessante her er, at det er et hardware-problem, altså noget i den fysiske verden. Det er maskinen, der er noget galt med. Så det kan være rigtig svært at ændre. Vi kan for eksempel ikke bare forbedre koden som med software-problemer. På den måde er det ret alvorligt. Og selvom sikkerhedshullet befinder sig dybt inde i de elektroniske systemer på din computer, vil en hacker sagtens kunne udnytte sikkerhedshullet i din computer hjemme fra sin sofa", fortæller Ken Friis Larsen.

Læs hele artiklen på videnskab.dk