It-virksomhederne kæmper fortsat om de bedste kandidater – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > It-virksomhederne kæmp...

01. juni 2015

It-virksomhederne kæmper fortsat om de bedste kandidater

FREMTID = IT

It flytter samfundet. Vi bruger det hele tiden og over det hele. Netop derfor går virksomhederne målrettet efter kandidater med naturvidenskabelig it-baggrund.

I Netcompany ansætter de i gennemsnit en ny medarbejder hver anden dag og de går målrettet efter folk med it-baggrund. Derfor er det et forholdsvis smalt felt at skulle ansætte så mange fra, når der samtidig er tonsvis af andre virksomheder på samme mission: At få fat i de bedste kandidater.

For virksomheder som Netcompany handler det både om, hvordan man profilerer sig som en attraktiv arbejdsplads, men i lige så høj grad om hvordan man får fremtidens it-eksperter til at kigge i ens retning på et jobmarked, hvor mange virksomheder har slebet kløerne.

Der står it på programmet i fremtiden og det er efterhånden velkendt, at der mangler it-arbejdskraft.

»Vi har kun set toppen af isbjerget i it-verdenen. Med den udvikling, der kommer, er der ingen tvivl om, at mulighederne er uendelige,« siger André Rogaczewski, adm. direktør i Netcompany.

Virksomhederne rekrutterer tidligt

Der bliver revet i de nye kandidater og virksomhederne står på spring, lige så snart specialet er færdigt. Når fremtidens medarbejdere skal findes, er kommunikationen vigtigt. Netcompany samarbejder f.eks. med DIKU og med fokus på, at de studerendes opmærksomhed skal fanges tidligere end før.

Ifølge Netcompany kommer fremtidens ledere til at have en naturvidenskabelig baggrund og mulighederne er store for folk med styr på it fordi fremtiden ser højteknologisk ud.

André Rogaczewski fortæller, at man i Netcompany har et helt særligt hierarki:

»Vi tror ikke på, at man kan være leder, uden at man har de tekniske kompetencer. I vores hierarki vil du helt naturligt have respekt for din chef, fordi han faktisk er i stand til at sætte sig ind i din verden og dine udfordringer.«

Netcompany gæstede DIKUs netop overstået karrieredag, hvor de mødte et udsnit af fremtidens dataloger – som har en lys fremtid foran sig.

Denne artikel er bearbejdet fra Jobfinder