Turing-ekspert Jack Copeland taler om "The Imitation Game" – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Turing-ekspert Jack Co...

03. februar 2015

Turing-ekspert Jack Copeland taler om "The Imitation Game"

Alan Turing

Den new zealandske filosofiprofessor Jack Copeland gæster i denne tid CCC (Centre for Communication and Computing), som DIKU er involveret i. Som ekspert i Alan Turing har han udtalt sig i Politikens kultursektion om, hvordan den nyligt udkomne Turing-film, The Imitation Game, afviger fra virkeligheden. Under sit besøg i Danmark giver han desuden to forelæsninger om Alan Turing (d. 3. og 4. februar).

Billede: University Post

Fra Politiken d. 29. januar:

Når man taler med filosofiprofessor Jack Copeland opstår der uvægerligt afbrydelser. Ikke fordi han er tøvende eller må hoste, men fordi han undervejs dobbelttjekker sine fakta med opslag og tager sig tid til at stave navne og titler for at sikre sig, at alt bliver korrekt. Han sætter pris på præcision og derfor stikker det ham i øjnene, når filmen om den mand, han har brugt en stor del af sit liv på at studere, netop ikke er det.

’The Imitation Game’ er måske nok et medrivende drama, men det er ikke sandheden om Alan Turing og hans arbejde, fastslår Jack Copeland.

»De laver meget mere om på sandheden, end de havde behøvet. Som om sandheden ikke er god nok«, mener filosofiprofessoren fra New Zealand, der har studeret den engelske videnskabsmand i mere end 20 år.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside.

To Turing-forelæsninger

Kom og hør Jack Copeland forelæse om Alan Turing d. 3. og 4. februar.

Hypercomputation
Tid: 3. februar 2015, 13:00-15:00
Sted: Sønder Campus, Bygning 27, Lokale 27.0.17

Alan Turing: From Cracking Enigma to Deciphering the Mind