Job i massevis: Danske it-folk har trodset krisen – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Job i massevis: Danske...

27. august 2015

Job i massevis: Danske it-folk har trodset krisen

IT job

Computerworld: Mens finanskrisen har kostet jobbet for titusindvis af danskere, har højtuddannede it-folk haft regulær jobfest. Se her, hvor godt det går.

Billede fra computerworld

Siden finanskrisen for alvor brød i gennem i slutningen af 2008 er job i titusindvis forsvundet fra det danske arbejdsmarked.

Men trods fyringer, virksomhedslukninger og negativ vækst i samfundsøkonomien, har højtuddannede it-folk haft en regulær jobfest med solid vækst i beskæftigelsen.

Det viser en særkørsel af data fra Danmarks Statistik, som firmaet analysefirmaet eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

På hele det danske arbejdsmarked faldt beskæftigelsen over en femårs-periode fra 2009 og frem til 2013 med dramatiske 140.000 personer fra 2,69 til 2,54 millioner beskæftigede.

Det var et fald på godt fem procent.

Stigning på 28 procent
Men blandt højtuddannede it-folk gik udviklingen i den stik modsatte retning med en stigning af antallet af folk i arbejde fra 24.567 til 31.338 fuldtidspersoner.

Det var en stigning på hele 28 procent.