Datalogistuderende skal bruge påsken i Korea – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Datalogistuderende ska...

20. marts 2015

Datalogistuderende skal bruge påsken i Korea

HACKING

Syv studerende skal til Seoul, Koreas hovedstad, for at være med i en hackerkonkurrence. Der er over en kvart million kroner til vinderen af konkurrencen.

Den 4. april rejser syv studerende fra hackerholdet Gallopsled til Korea for at bevare deres plads som nummer fem i verden over bedste hackerhold i 2015.

Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg glæder mig mest til at mødes med de andre hold, som jeg kender fra internettet, men som vi kun mødes med to til tre gange om året” lyder det fra Mathias Svensson, der skal med til Korea.

På billedet ses Mathias Svensson i grøn trøje.

Det er konkurrencen CodeGate, som de syv datalogistuderende skal deltage i.

”Vi skal bruge 48 timer i streg på at være med i konkurrencen, og resten af tiden går med at opleve lidt af den konference, der finder sted samtidig med konkurrencen,” siger studerende Mathias Svensson på 24.

I kufferterne til Seoul, Koreas hovedstad, skal gruppen have en masse it-udstyr med som keyboards og netværkskabler, men også noget helt særligt næringspulver.

”Pulveret hedder Soylent, og det tager nul tid at spise. Det er næringspulver, som indeholder alt det, du skal bruge. Og så deler du det op i tre portioner og blander det med noget vand, og så kan du hurtigt drikke det,” forklarer Mathias Svensson.

Der skal også networkes

Gruppen Gallopsled fik en tredje plads i kvalifikationsrunden til konkurrencen ud af 130 hold. Og i finalerunden i Korea er der 318.000 kroner til vinderholdet.

”Vi har før kvalificeret os til den samme konkurrence i Korea, men der er det ikke gået så godt. Jeg tror, vi kommer til at få en placering i midten,” spår Mathias Svensson dog.

Hvis Gallopsled ikke lige kommer til at tage en præmie med hjem, så vil oplevelsen give holdet nogle point på teambuilding-kontoen. Mathias Svensson håber også, at han får mulighed for at networke på konferencen.

”Det har jeg gjort før, og i dag er jeg venner med nogle forskellige IT-folk på Facebook, som kan give mig info om de nyeste udviklinger,” fortæller han.

På konferencen, som afholdes i forbindelse med CodeGate-konkurrencen, kommer der primært IT-firmaer fra Korea.

”De har meget fokus på sikkerhed, og de har en stor IT-sikkerhedssektor. De har også et kæmpe marked for teknologi, for eksempel kommer Samsung fra Korea,” fortæller Mathias Svensson.

KU støtter holdet økonomisk. Derudover har arrangørerne af konkurrencen givet 35.000 kroner til Gallopsled, så topholdet har råd til at rejse til Korea og konkurrere.

Holdet skal være i Korea i lidt over en uge, før de vender tilbage til DIKU.