Første kulturnat på DIKU var en succes – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Første kulturnat på DI...

14. oktober 2015

Første kulturnat på DIKU var en succes

KULTURNATTEN 2015

Store som små lagde vejen forbi DIKU fredag den 9. oktober, da der for første gang nogensinde blev afholdt Kulturnat på DIKU.

- Der var mange besøgende, specielt mange børn, som hyggede sig meget med robotbygning og spilprogrammering, fortæller Benjamin Rotendahl, der er studerende på DIKU og stod for robotværkstedet for børnene.

Børnene kunne blandt andet samle en robot ud af LEGO, programmere den, og derefter lade den kæmpe i en robotduel mod andre børns robotter.

- Børnene prøvede også kræfter med at lave et computerspil i det visuelle programmeringssprog, Scratch - det syntes flere var mægtigt sjovt. Det blev til Breakout-kloner og mange andre kreative idéer, fortæller Benjamin Rotendahl.

For de lidt ældre holdt lektor på DIKU, Ken Friis Larsen, to oplæg om kryptografi. Et om oldgammel kryptografi, som introducerede de besøgende til konceptet, og et om moderne kryptografi, og hvad det bruges til nu om dage.

Alt i alt var der stor opbakning til arrangementet, hvorfor DIKU med stor sandsynlighed vil være at finde i Kulturnattens program igen i 2016.

Stemningsbilleder fra Kulturnatten 2015 på DIKU