Lambdabamserne kan for 5. gang kalde sig danmarksmestre i programmering – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Lambdabamserne kan for...

13. oktober 2015

Lambdabamserne kan for 5. gang kalde sig danmarksmestre i programmering

DM I PROGRAMMERING

I DIKUs gamle bibliotek sad 35 hold klar, da startskuddet til DM i programmering lød lørdag den 10. oktober. Efter fem spændingsfyldte timer blev det endnu engang KUs hold, Lambdabamserne, der løb med titlen, et rejsegavekort på dkk 10.000 og en billet til de nordvesteuropæiske mesterskaber.

Det var holdet Beyond Balmer's Creek fra Aarhus Universitet, der lå til at vinde gennem det meste af konkurrencens fem timer. Men med kun 15 minutter tilbage af konkurrencen fik Lambdabamserne afleveret og godkendt den sjette og afgørende opgave. Dermed blev de det eneste hold i Danmark, der fik løst seks opgaver ud af de i alt 10 udleverede opgaver.

Top 10 i DM i programmering. Klik på billedet for at se hele scoreboardet fra NCPC 2015.

Efter slutfløjtet kl. 16.00 rykkede deltagerne op i DIKUs studenterkantine, hvor der blev serveret pizza og fadøl, og under stor hyldest fra de resterende deltagere, modtog Lambdabamserne et rejsegavekort på dkk 10.000.

Lambdabamserne: Fra venstre Nicolai Nebel Jørgensen, Jakob Tejs Knudsen og Nikolaj Simling

En garvet og to nye 'bamser'

I løbet af bamsernes seks års deltagelse har der været løbende udskiftninger i holdets sammensætning grundet konkurrencens regler. I år skulle alle deltagere blandt andet være født i 1992 eller senere. Således var der kun én genganger fra sidste års bamse-hold; Jakob Tejs Knudsen, der læser Matematik på KU. Derudover bestod holdet af DIKU studerende, Nicolai Nebel Jørgensen, og endnu en matematikstuderende, Nikolaj Simling.

Siden Lambdabamserne deltog i DM for første gang i 2010, er det blevet til i alt fem sejre - kun i 2012 måtte de "nøjes" med en 2. plads.

Næste skridt: De nordvesteuropæiske mesterskaber

DM i programmering er en del af Nordic Collegiate Programming Contest (NCPC) - en nordisk programmeringskonkurrence for studerende. Udover konkurrencen i Danmark blev der den 10. oktober også afholdt konkurrencer i Sverige, Norge, Finland og Island.

De bedste hold går videre til de nordvesteuropæiske mesterskaber, North Western European Regional Contest (NWERC), som afholdes på Linköping University den 28.-29. november 2015. NWERC er en officiel regional konkurrence under ACM International Collegiate Programming Contest (ACM ICPC). Vinderne af NWERC går videre til den internationale finale, der afholdes i Phuket, Thailand fra den 15.-20. maj, 2016.

Sidste år gik Lambdabamserne hele vejen til den internationale finale, da de vandt NWERC. Ved den internationale finale opnåede bamse-holdet en delt 64'ende plads.

Rekordstort antal DIKU hold til DM i programmering

I Danmark deltog i alt 67 hold, hvoraf 29 hold var fra DIKU. Det er en stor stigning i forhold til sidste år, hvor 18 hold fra DIKU deltog - og tilbage i 2010 stillede der blot to DIKU hold til start.

Generelt har der været en fremgang i deltagende hold i forhold til sidste år, hvor i alt 51 danske hold deltog i DM i programmering.

Stemningsbilleder fra dagen

Se flere billeder fra dagen på DIKUs Instragram profil