29. juni 2015

Ny app sørger for god lyd på dine koncertvideoer

Koncert app

Du kender måske problemet. Du har været til en fed koncertoplevelse og filmet noget af den med din smartphone. Når du kommer hjem og vil gense dine klip er lyden mildest talt elendig. Dette problem kan løses med den nye app LIVETAKE, lavet af to tidligere DIKU studerende.

Du kan få gavn af Livetake på årets Roskilde Festival. Appen synkroniserer publikums egne smartphone optagelser med lyd i høj kvalitet optaget fra mixeren. Du kan desuden vinde en billet til næste års Roskilde Festival, hvis du afprøver Iphone-app'en til Who Made Whos koncert på Roskilde Festival.

Bag Livetake står Nikolas og Andreas, to tidligere DIKU studerende. Tilbage i 2009 skrev de bachelorprojekt, som handlede om at lave automatisk harmonisering af melodier ud fra en given stilart.

"Efter det havde vi lidt forskellige idéer, f.eks. et program hvor man som fan på en festival selv kunne jamme med kunstnerne, der spillede live på en af scenerne, og det var ud fra denne idé at Livetake-idéen opstod: En dag sad vi på La Fontaine i indre København til en jam-session, hvor Nikolas havde fået ideen til et system som kunne synkronisere lyden fra mikrofonerne i loftet med sine iPhone-optagelser" fortæller Andreas. 

Derefter gik Nikolas egenhændigt i gang med at designe og kode hele dette system. Og i januar 2015 (2½ efter de først snakkede om ideen) sad de to drenge med et lydkort og en iPad hooket op til de to mikrofoner i loftet på La Fontaine. Appen har løbende været testet både på La Fontaine og på Krudttønden hvor Nikolas og Andreas har fået input fra bands og venner og bekendte.

App'en kan, fra og med i dag, downloades gratis i App Store og du kan følge med i nyheder på Livetakes Facebook side.

Se hvordan appen fungerer i videoen herunder