24. september 2015

Professor Mads Nielsen bliver ny institutleder på Datalogisk Institut

institutleder

Mads er i forvejen et velkendt ansigt på instituttet, idet han siden 2007 har beklædt stillingen som leder af Image-sektionen på DIKU.

Gennem de seneste år som leder af Image sektionen på DIKU har Mads forsket i forskellige aspekter af medicinsk billedanalyse til diagnosticering af sygdomme, fortrinsvis at kunne afdække brystkræft på et tidligt stadium.

Tidligere har Mads bl.a. været tilknyttet IT-Universitetet, som han var en af pionererne bag.

Mads har en baggrund som datalog, men har også en solid viden om lægevidenskab via sit samarbejde og tidligere ansættelse ved Panum Instituttet, KU, og Universitetshospitalet i Utrecht, Holland.

Sideløbende med sin forskning har Mads opbygget den forskningsbaserede start-up-virksomhed BiomediQ, som i dag har 12 ansatte og leverer specialistydelser til sundhedssektoren.

Om sit nye job siger Mads:

- Jeg ser frem til at træde ind i denne nye relation til mine kolleger på DIKU. Jeg vil arbejde på at styrke indtaget af studerende og de akademiske aktiviteter, sikre, at vi på instituttet får markeret DIKUs lederrolle inden for datalogi- og it-uddannelser, forskning og innovation i Danmark – og endelig arbejde på at få samlet instituttet på én adresse.

Mads Nielsen tiltræder stillingen d. 1. januar 2016 og ansættes for en 5-årig periode frem til d. 31. december 2020.