02. februar 2015

Martin Zachariasen bliver ny dekan på SDU

JOBSKIFTE

Martin Zachariasen, professor i datalogi på Københavns Universitet, tiltræder 1. maj som dekan på det Naturvidenskabelige Faktultet på SDU.

Martin Zachariasen bliver 1. maj 2015 ny dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Den 47-årige professor i datalogi har i syv år været institutleder for Datalogisk Institut på Københavns Universitet, og det er ikke mindst hans indsats med at forny og styrke dette institut, der har bragt ham i spil som ny dekan på SDU.

"Martin Zachariasen fremtræder som en stærk og visionær leder, der er god til at se nye muligheder. På KU har han opbygget nye tværvidenskabelige uddannelser, og samspillet med de andre fagmiljøer på universitetet har givet datalogi en helt anden position, så søgningen til uddannelser med datalogi er støt stigende," siger rektor på SDU, Henrik Dam.

Den nye dekan er vokset op på Færøerne og startede sine studier i Thorshavn. Allerede som 20-årig var Martin Zachariasen leder i et lille computerfirma, sideløbende med at han gennemførte en bacheloruddannelse i datalogi på Færøernes Universitet.

I 1991 flyttede han til København, hvor han tog endnu en bacheloruddannelse, denne gang i matematik, og derefter en kandidatuddannelse i datalogi på KU, hvor han senere har forsvaret både ph.d.-afhandling og doktorafhandling.

Martin Zachariasen har arbejdet på Københavns Universitet i 20 år, kun afbrudt af en postdoc-ansættelse på Forskningsinstituttet for Diskret Matematik i Bonn i Tyskland i 1999-2000. Han har siden 2002 været adjungeret lektor på Færøernes Universitet, og har regelmæssigt undervist i datalogiske fag på universitetet.

Dialog om strategi

"Naturvidenskab spiller en kæmperolle for samfundsudviklingen, og derfor glæder jeg mig utrolig meget til at stå i spidsen for Det Naturvidenskabelige Fakultet, som er inde i en positiv udvikling med gode optagelsestal og forskning i verdensklasse. Jeg ser ikke mindst frem til dialogen med fakultetets medarbejdere om den fremtidige strategi," siger Martin Zachariasen, som kommer til at stå i spidsen for et fakultet med cirka 2000 studerende og 500 medarbejdere. 

Han afløser Henrik Pedersen, der har været dekan for naturvidenskab i 14 år.

"Henrik Pedersen har som dekan lagt stor vægt på talentopbygning. Han har med succes tiltrukket dygtige forskere og eksterne forskningsmidler, så det er et fakultet med fornem forskningshøjde, han afleverer til sin efterfølger," siger rektor Henrik Dam.

Martin Zachariasen er gift og bor indtil videre i København, men forventer at flytte til Odense inden for et års tid. Han er glad for musik – især klassisk. En del af fritiden bruges i sommerhuset, der ligger i et bakkeområde nær Holbæk, som minder lidt om naturen på de nordatlantiske øer, hvor Martin Zachariasen voksede op. 

Kontakt:

Martin Zachariasen, martinz@di.ku.dk, tlf. 21491167.

Læs pressemeddelelsen fra SDU her http://sdu.dk/Nyheder/Nyt_om_navne/Ny+dekan+paa+naturvidenskab