Når man sidder og trykker på sin touchskærm eller bare cykler rundt på nettet, bliver man ofte forbløffet over, hvor glat det rent faktisk kører.

Smartphonen crasher ikke, selv om Google Maps holder øje med din position, mens telefonen ringer, og en Facebook-besked tikker ind i samme øjeblik. Og på PCen leverer Google på et splitsekund et fuldstændig præcist svar på en kompleks forespørgsel, mens en YouTube-video i HD kører videre i baggrunden.

Danskeren Mikkel Thorup er en af de store troldmænd, der sørger for, at vi kan køre med stigende hastighed og med kun få ulykker på informationsmotorvejen.

Han gør det svære let. Men ikke ved at kigge i nanomikroskoper for at finde måder at gøre mikrochips endnu mindre og hurtige på. Han gør det praktisk taget udelukkende ved hjælp af sin egen særdeles snurrige hjerne. Ved hjælp af tanken selv.

Som han selv udtrykker det:

»Jeg prøver at finde sammenhænge, der ikke er kendte. Jeg er den søgende opdagelsesrejsende, der prøver at gå ud på det dybe vand, som vi ikke kender. Det er nemlig dér, hvor man får de største og mest spændende opdagelser.«

Læs hele artiklen på Berlingske.dk