Portræt: Mød Esben Bistrup Halvorsen til DIKU Alumnedag – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Portræt: Mød Esben Bis...

15. september 2015

Portræt: Mød Esben Bistrup Halvorsen til DIKU Alumnedag

Esben Bistrup Halvorsen

Mød matematiker og datalog Esben Bistrup Halvorsen, der er co-founder og CTO i crowdlending platformen, Lendino.

Jeg arbejdede i it-branchen og fandt det utilfredsstillende ikke at have et teoretisk fundament for mit arbejde. I første omgang begyndte jeg bare at læse kurser på halv tid, men pludselig blev jeg grebet af det, og valgte at gå fuld tid og tage kandidatgraden i datalogi.

Esben Bistrup Halvorsen, co-founder og CTO i Lendino

For Esben Bistrup Halvorsen har det været en kort men intens karriere i datalogi. Han blev kandidat fra DIKU i 2013, og på det tidspunkt var han allerede ph.d. i matematik. Et højdepunkt i Esbens datalogiske karriere har været at få publiseret ting fra hans speciale og efterfølgende været til SODA-konference i Portland for at fortælle om det.

Som matematiker har Esben været vant til en uhørt grad af præcision og detalje. Han har oplevet, at det har været svært at finde den rette balance i datalogi mht. hvor detaljeorienteret, man skal være:

Det har været svært at holde for øje, at ting i datalogi - i modsætning til i matematik - gerne skal motiveres af praktiske anvendelser, som jeg ikke altid kender så meget til.

Esben Bistrup Halvorsen var postdoc på DIKU fra 2013-2014 og er nomineret til KUs Innovationspris 2015. Til DIKU Alumnedagen vil han fortælle om Crowdlending and the revolution in finance.