22. september 2015

Portræt: Mød Jonas Moll til DIKU Alumnedag

Jonas Moll

Jonas Moll er adjunkt i DIKUs Sektion for Human Centered Computing og en af drivkræfterne bag projektet SCAUT. Derudover er han indstillet til KUs innovationspris 2015.


- Jeg blev virkelig forundret, da jeg fik en Amstrad CPC464 i slutningen af 80’erne. Min ældre fætter viste mig, hvordan man kunne få den til at sige ‘hej jonas’ i BASIC. Det endte med at vi konstant cyklede ned til min vens nabo med kassettebånd i tasken for at kopiere hans nye spil. Derfra gik jeg på jagt efter at forstå, hvordan det kunne lade sig gøre. I dag er jeg mest optaget af at forstå, hvordan godt it-design kombinerer teknisk snilde med sociologiske indsigter.


Aktuel forskning

Jonas Molls nuværende fokus ligger på SCAUT projektet, der fokuserer på patienter med kronisk hjertesvigt med implanterede kardiale enheder. Vi anvender en participatory design proces med aktiv inddragelse af sundhedspersonale, patienter og pårørende. Formålet med projektet er at skabe næste generation mHealth der forbedrer samarbejdet mellem patienter og klinikere i fjernovervågning.

Du kan møde Jonas Moll til DIKU Alumnedag 2015, hvor han vil præsentere nogle af de forestillinger og modsætninger han møder i sit arbejde med forskningsbaseret innovation. Baggrunden er et R&D samarbejde til udvikling af fremtidens hjertepatientbehandling.