30. april 2015

Octoshape solgt til amerikanske Akamai Technologies

Octoshape

DIKUs Stephen Alstrup er en af grundlæggerne af firmaet Octoshape, der nu er solgt til amerikanske Akamai Technologies for 750 millioner – måske endda en rund milliard, spekulerer Ekstrabladet.

Af Casper Hjorth, Ekstrabladet

"Octoshape er specialiseret i teknologi til streaming, der blandt andet gør det muligt at se tv på nettet, og har nyhedsgiganten CNN på kundelisten.

Firmaet blev grundlagt for 12 år siden af Stephen Alstrup og Theis Rauhe, der dengang begge var ansat på IT-Universitetet og er eksperter i algoritmer.

- Vi var på en tur til Skotland, og Danmark skulle spille landskamp mod Norge, og den ville jeg enormt gerne se. Men streamingen var så dårlig, at bolden lignede en hvid streg, der blev trukket rundt på skærmen. Det problem satte vi os for at løse, og så sagde vi vores jobs op og gik i gang, fortæller Stephen Alstrup til Børsen.

Mange investorer
Flere investeringsfirmaer har købt sig ind undervejs og sikret kapital til produktudviklingen, men de to grundlæggere ejer tilsammen 10 procent og står altså til at få 75 millioner ud af deres gode ide."

Læs hele artiklen på Ekstra Bladet