9. juni 2015

Mød Pernille Bjørn – DIKUs nye CSCW ekspert

FORSKNING, CSCW

DIKUs nye professor, Pernille Bjørn, sætter markante fodspor inden for forskningsfeltet Computer-Supported Cooperative Work (CSCW).

- Hovedparten af IT systemer i dag er flerbruger-systemer, og rigtig mange af disse er samarbejdsteknologier. Derfor er helt essentielt, at vi forstår de basale egenskaber ved samarbejde, så vi kan designe gode betingelser for IT-støttet samarbejde - både i danske organisationer samt i globale virksomheder, fortæller Pernille Bjørn om forskningsområdet.

I komité ved den største internationale konference inden for CSCW

Når den 19. udgave af konferencen Computer-Supported Cooperative Work and Social Computing (CSCW) afholdes fra den 27. februar – 2. marts 2016 in San Fransisco, USA, vil der blive præsenteret forskningsresultater udvalgt blandt de mere end 570 indsendte forskningsartikler. Vurderingen af kvalitet i de enkelte bidrag bliver foretaget gennem peer-review, hvor ca. 80 forskere fra hele verden organiserer tre reviews af hver artikel, som skal bruges som grundlag for beslutningen på program komité mødet i København den 14. - 16. august. Program komité mødet har aldrig tidligere været afholdt udenfor USA - derfor er det historisk, at Pernille Bjørn sammen med Joseph Konstan, University of Minnesota, skal lede dette møde i København. Selve programkomité mødet er et samarbejde mellem DIKU og IT Universitetet, og der vil blive afholdt reception på DIKU i denne forbindelse fredag den 14. august kl. 18.00-20.00 i lokalerne på KUA. 

ConflictIT - en ny gren af CSCW

I forskningsprojektet ConflictIT deltager Pernille Bjørn sammen med Nina Boulus-Rødje, MEF, og Ahmad Ghazawneh, ITU, hvor de undersøger mulighederne for at etablere og udbygge et nyt forskningstema inden for CSCW forskning. ConflictIT har til formål at undersøge nye begrebslige forståelsesrammer for brug og design af samarbejdsteknologier i konfliktområder. Som en del af projektet afholdes to workshops. Den første i København, Copenhagen Workshop, vil blive afholdt den 15. - 16. juni på DIKU. Her er formålet at starte en tværfaglig dialog mellem de danske forskere og særligt indbudte akademiske gæster fra henholdsvis Israel og USA. Den anden workshop bliver afholdt i Oslo til september som en del af programmet for European Conference on Computer-Supported Cooperative Work (ECSCW), og her er pointen at udbrede diskussionen og opfordre til akademiske bidrag fra CSCW feltet mere bredt med en interesse i at være med til at formulere ConflictIT retningen i detaljer. 

Det første paper, der rapporterer forskningsprojektets videnskabelige resultater, er optaget til at blive præsenteret på ECSCW, der afholdes den 19. - 23. september 2015.

De tre danske forskere skal desuden til Israel for at besøge University of Haifa og The Hebrew University of Jerusalem hen over sommeren for at se, hvordan vi kan fortsætte samarbejdet samt og udvikle dette til eventuelle nye projekter.

Keynote speaker til SEAA

Pernille Bjørn er desuden inviteret som Keynote Speaker ved den 41. udgave af The Euromicro Conference series on Software Engineering and Advanced Applications (SEAA), hvor hun skal tale under titlen ‘Global Software Development in a CSCW perspective: From Distance to Politics’.