Weekendens CTF-maraton blev til en 7.-plads til DIKUs hackere – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Weekendens CTF-maraton...

21. april 2015

Weekendens CTF-maraton blev til en 7.-plads til DIKUs hackere

Pwnies

DIKUs hackere, Pwnies/Gallopsled, var ét af næsten 900 hold, som deltog i online-konkurrencen PlaidCTF i weekenden fra d. 17.-19. april. Efter 48 timers intens koncentration blev det til en 7.-plads - men Pwnies er ikke tilfredse.

DIKUs stolte hackergruppe, Pwnies - i konkurrencesammenhæng kendt som Gallopsled - har ikke hvilet på laurbærrene siden den flotte 3.-plads ved den internationale CodeGate-finale i Korea, som gjorde dem fortjent til en 2.-plads på verdensranglisten over konkurrencehackere.

Denne weekend (d. 17.-19. april) deltog de i online-konkurrencen, PlaidCTF (en såkaldt Capture the Flag-konkurrence) mod 894 andre hackerhold fra hele verden. Pwnies havde arrangeret sig i deres eget lokale på DIKU, hvor de hackede i 48 stive timer - forsynet med rigelige mængder energidrik, take-out, en lille lur på sofaen i ny og næ samt ikke mindst store portioner af deres særligt tilberedte næringssmoothie. I denne time lapse-video kan du ved selvsyn se, hvordan det foregik.

Pwnies er utilfredse

Desværre blev det ikke til mere end en 7.-plads til Pwnies denne gang - og dermed er de gæve hackere rykket ned på en 4.-plads på den internationale rangliste.

Mathias Svensson er langt fra tilfreds:

- Vi havde en sløv start. Opgaverne blev offentliggjort på en sådan måde, at vi hurtigt blev færdige med de lette, men så sad vi tilbage med en masse, som vi ikke kunne løse. Det er vi rigtigt ærgerlige over.

Trods modgang kæmper Pwnies dog videre på den internationale hackerscene. Det næste arrangement på programmet bliver CONFidence CTF-konkurrencen i Polen i slutningen af maj - samt en online for-konkurrence til CONFidence i næste weekend. Udover det arbejder Pwnies nu også på at arrangere deres eget CTF, men en dato er endnu ikke sat.