Portræt: Mød Mikkel Thorup på DIKU Alumnedag – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Portræt: Mød Mikkel Th...

10. september 2015

Portræt: Mød Mikkel Thorup på DIKU Alumnedag

Mikkel Thorup alumnedag

Mikkel Thorup er kendt over hele verden for sit arbejde med algoritmer, og i særdeleshed for sit arbejde med hashing. Datalogien har givet ham muligheden for at komme verden rundt - og for at udvikle sit talent.

"Der ikke er nogen del af vores samfund, der ikke bliver påvirket af datalogi. Personligt synes jeg, at datalogi er smadder-spændende, fordi det giver mig lejlighed til at bruge matematik, så at det virkelig får indflydelse på verden ."

Mikkel Thorup er en af verdens førende eksperter inden for algoritmik og datastrukturer. Mikkel Thorup er civilingeniør fra DTU og har en ph.d. fra Oxford University. Han har i mange år arbejdet som ledende forsker hos den verdenskendte amerikanske tele- og forskningsgigant AT&T.

Siden 2013 har Mikkel Thorup været professor og leder forskningscenteret EADS - Center for effektive algoritmer og datastrukturer på DIKU. Han er medlem af Det Kongelige Danske VIDENSKABERNES SELSKAB og har modtaget adskillige prestigefyldte priser, bl.a. ´MAA Robbins Prize´ inden for matematik, ´Fellow of ACM´ inden for datalogi og industrihædersprisen ´Fellow of AT´.

Mikkel Thorup står bag over 170 videnskabelige publikationer og er hyppigt citeret verden over, ligesom han er en højt estimeret foredragsholder ved prestigefyldte konferencer inden for sit felt.

D. 23. januar 2015 modtog Mikkel Thorup Danmarks største individuelle forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på 5 mio. kr. som en anerkendelse af Mikkel Thorups mange internationale forskningsgennembrud.

Du kan møde Mikkel Thorup til DIKU Alumnedag 2015.