02. september 2015

Portræt: Mød Pernille Bjørn på DIKU Alumnedag

Pernille Bjørn Alumnedag

Pernille Bjørn sætter markante fodspor inden for forskningsfeltet Computer-Supported Cooperative Work (CSCW). Mød hende til DIKU alumnedag 2015.

- Hovedparten af IT systemer i dag er flerbruger-systemer, og rigtig mange af disse er samarbejdsteknologier. Derfor er det helt essentielt, at vi forstår de basale egenskaber ved samarbejde, så vi kan designe gode betingelser for IT-støttet samarbejde - både i danske organisationer samt i globale virksomheder, fortæller Pernille Bjørn om forskningsområdet.

Pernilles har gennemført etnografiske studier af kollaborativ arbejdspraksis i flere områder som fx. sundhedspleje, teknik og softwareudvikling. I øjeblikket er hendes hovedinteresse global softwareudvikling, hvor hun er ansvarlig for de etnografiske studier i 5 forskellige organisatoriske opsætninger med forskellige industrielle partnere. NexGSD forskningsprojektet er et 5 års forskningsprojekt om global softwareudvikling finansieret af det Danske Strategiske Forskningsråd.

- Min passion for forskning i IT-støttet samarbejde tager udgangspunkt i en oprigtig interesse for at forstå og forbedre forholdene for samarbejde på tværs af kulturer, landegrænser, professioner og tidszoner – som i dag er fundamentale for softwareudvikling i alle sektorer, fortæller Pernille Bjørn.

Du kan møde Pernille Bjørn til DIKU Alumnedag 2015, hvor hun vil fortælle om Global Software Development i et CSCW perspektiv.