Hackerteamet Pwnies er igen på vej til Las Vegas – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Hackerteamet Pwnies er...

19. maj 2015

Hackerteamet Pwnies er igen på vej til Las Vegas

Hacking

DIKUs eget hackerhold, Pwnies, har igen kvalificeret sig til verdens vigtigste hackerkonkurrence, DEF CON i Las Vegas.

I weekenden d. 16.-18. maj har der været hektisk aktivitet i Pwnies' hackerstue. Over 200 hackerhold fra hele verden deltog i den 48 timer lange online-konkurrence, DEF CON CTF Qualifier 2015, som er grundlag for udtagelsen af de 15 deltagende hold til den årlige DEF CON-konkurrence i Las Vegas.

DEF CON er verdens mest præstigefylde hacking-konkurrence, faktisk anses DEF CON ligefrem for at være det uofficielle verdensmesterskab i hacking, så Pwnies havde sat alle sejl til for at klare sig så godt som muligt. Weekenden igennem deltog omkring 20 medlemmer, og der skulle mange lange timers problemknusning til før holdet havde sikret sig en 4.-plads. Pwnies har dermed kvalificeret sig til DEF CON i Las Vegas, som afholdes den 6.-9. august på det flotte Paris Hotel.

Pwnies(/Gallopsled) løste 22 ud af 24 opgaver i weekendens DEF CON Qualifier, hvilket sikrede dem en 4.-plads.

En sejr i Las Vegas kræver nye værktøjer

Selvom Pwnies (i konkurrencesammenhæng kendt som Gallopsled) skiftevis ligger på 2.- og 3.-pladsen på verdensranglisten over hackerhold, er de ikke dermed sikret en topplacering til DEF CON. Pwnies' speciale er de såkaldte Jeopardy-CTF'er, som også var på programmet i kvalifikationskonkurrencen. Selve DEF CON-konkurrencen i Las Vegas er imidlertid en såkaldt Attack-Defense-CTF, som kræver helt andre egenskaber hos deltagerne - og et helt andet sæt værktøjer.

- Vi har traditionelt klaret os ret dårligt ved DEF CON, indrømmer Morten Brøns-Pedersen uden omsvøb.

Udover at være et af de mest aktive medlemmer i gruppen var Morten også med til at stifte Pwnies tilbage i 2011, og han har derfor en særlig indsigt i gruppens styrker og svagheder.

- pwntools (Pwnies' eget prisbelønnede hacking-værktøj, som er meget udbredt blandt konkurrencehackere red.) er gearet mod Jeopardy-konkurrencer. Attack-Defense-konkurrencer er meget tunge på it-logistik. Derfor har vi brug for at udvikle nogle nye systemer, der kan sikre os en bedre infrastruktur, hvis vi skal klare os rigtig godt, udtaler han.

Dette er netop, hvad Pwnies agter at bruge tiden på indtil august, hvor de sender 12 deltagere til Las Vegas.

Det verdenskendte Paris Hotel i Las Vegas skal huse DEF CON konkurrencen til august.