21. august 2015

Pwnies til DEF CON i Las Vegas

PWNIES TIL DEF CON

DIKUs hackerforening, Pwnies, har endnu engang været til den årlige internationale hackerkonference, DEF CON, i Las Vegas. Få her et indblik i, hvordan det gik, og hvad det vil sige at være med i en hackerkonference.

DEF CON er det uofficielle verdensmesterskab i disciplinen CTF-hacking, som løb af stablen den 6.-9. august i Las Vegas. DIKUs hold, Pwnies eller Gallopsled, som det 14 mand store team kalder sig under internationale konkurrencer, var endnu engang med.

Selvom det endelige scoreboard endnu ikke er offentliggjort, gætter drengene fra Pwnies selv på, at de er endt omkring en 12. plads:

- De andre hold lavede exploits utrolig hurtigt, så vi brugte det meste af tiden på at forstå deres exploits, lave vores egne ud fra dem, og patche binaries. Selvom vi følte, at vi var godt med, rykkede vi langsomt ned ad ranglisten. Efter fredag lå vi i midten, og i løbet af lørdag rykkede vi langsomt ned mod 12.-13. pladsen, som sandsynligvis er der, hvor vi er endt, fortæller Kristoffer Søholm fra Pwnies.

Sådan så stillingen ud efter lørdagens konkurrence med Pwnies (her: Gallopsled) på en 13. plads

Ved afslutningsceremonien blev top 3 afsløret, og det var henholdsvis et koreansk, et amerikansk og et schweizisk hold, der indtog de tre første pladser.

Mange andre faglige oplevelser i USA

Selvom det ikke blev til en topplacering for Pwnies, har de fået en masse ud af turen til USA. Allerede dagen før konkurrencen gik i gang var de til arrangementet, ZeroG, som blev afholdt af Google. Her blev der holdt talks af sikkerhedsfolk fra Google, og der var mulighed for at mingle:

- Vi har mødt en masse nice mennesker og fået networket med dem, fortæller Mathias Svensson fra Pwnies.

Efter hackerkonferencen har nogle af Pwnies medlemmerne besøgt både Stanford University og senere Carnegie Mellon University (CMU):

- Det viser sig, at de har en kantine/opholdsrum, der minder ret meget om vores, og som de mener er helt essentielt for deres institut, så det er endnu en grund til at bevare vores kantine, fortæller Kristoffer Søholm.

Pwnies' billeder fra DEF CON

Herunder ses et uddrag af de billeder Pwnies har delt på DIKUs instagram profil (@datalogi_ku) i forbindelse med deres tur til DEF CON: