DEF CON scoreboard på plads – Pwnies på en 12. plads – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > DEF CON scoreboard på ...

04. september 2015

DEF CON scoreboard på plads – Pwnies på en 12. plads

PWNIES TIL DEF CON

Det endelige scoreboard fra DEF CON, den årlige internationale hackerkonference i Las Vegas, er nu gjort op. DIKUs hold, Pwnies, endte på en 12. plads ud af de 15 hold, der deltog i konkurrencen Capture the Flag (CTF).

- Jeg kan ikke rigtig se, hvad vi kunne have gjort bedre. Tempoet var utroligt højt i år, så vi brugte det meste af vores tid på at prøve at regne ud, hvordan de øverste hold hackede os, så vi kunne sende det tilbage mod nogle andre hold, fortæller Kristoffer Søholm, en af Pwnies drengene, og fortsætter:

- Undervejs i konkurrencen følte vi, at det gik ret godt, men alligevel endte vi næsten i bunden. Det er svært at vide undervejs, hvor godt det går for en, fordi arrangørerne skjuler pointtallene det meste af tiden, så de andre hold har åbenbart klaret sig endnu bedre.

Pwnies egne billeder fra DEF CON - se flere på DIKUs Instagram @datalogi_ku

Ifølge Kristoffer Søholm var et af de største problemer for holdet, at arrangørerne havde ændret på konkurrencen ved at sætte ekstra beskyttelse op hos alle hold, hvilket ødelagde en stor del af det, de havde forberedt inden konkurrencen.

- Der er ingen tvivl om at holdene i top 3 har fortjent at være der, men længere nede er det mere en rodebutik på grund af pointsystemet, afslutter Kristoffer Søholm.

Det endelige scoreboard

Se det endelige scoreboard her, som viser både det samlede resultat samt resultaterne fra konkurrencens forskellige opgaver. På scoreboardet kaldes Pwnies for Gallopsled, som er det navn, de bruger i internationale sammenhænge.