5. november 2015

Eksamen i robotteknik afviklet som DIKU RoboRally 2015

Robotteknik

Torsdag d. 5. november blev eksamen i kurset i Robot Experimentarium afviklet som en konkurrence ’RoboRally’. Deltagerne var 3. års studerende på bachelorniveau. Og så deltog der 8 robotter.

Hvad var opgaven, og hvad gik konkurrencen ud på?

De studerende havde fået til opgave at skrive et program, der kunne forvandle deres robot til en robo-race-robot. Målet var at få robotten gennem en racerbane hurtigst muligt uden at kollidere med forhindringer undervejs.

Racerbanen bestod af fire milepæle og nogle forhindringer. Målet var at nå forbi alle fire milepæle uden at ramme forhindringerne, der var placeret tilfældigt på racerbanen. Strafminutter blev uddelt til de robotter, der ramte forhindringerne eller missede en milepæl.

-Robotkurset har været spændende og det var fedt at det blev afsluttet med en konkurrence, udtaler Jacob, 3. års bachelorstuderende.

Og vinderen er...

Ét hold kom suverænt hurtigst igennem banen og kunne derved kalde sig vindere af DIKU RoboRally 2015. Holdet gennemførte banen uden strafminutter og kom igennem på bare 4 min.

- Vi har brugt lidt over en uge på selve programmet til robotten og så har vi brugt nogle dele fra tidligere opgaver. Vi fik udleveret selve robotten, men skulle selv programmere den til at komme igennem banen, udtaler vindergruppen bestående af Elisabeth, Mathias, Christoffer og Morten.

Billeder fra DIKU Roborally 2015

Rolig konkurrence stemning i DIKUs gamle bibliotek

Dommerne

Robotten justeres inden afgang

Robotten klargøres

Robot på racerbanen

3 ud af 4 vindere. Fra venstre: Elisabeth, Christoffer og Mathias

Vinder robotten

God stemning og kampgejst